kaymakam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Macbook air kullanıyorum. Video edit, photoshop vs. rahatlıkla yapıyor. Pro ve air arasındaki farkı gösteren yabancı bir video vardı. M1 çipli olanlar için geçerliydi. Çok uzun süreli işlemlerde air biraz performans düşüyor o da fan olmamasındna dolayı ısındığı için ama çok fark yoktu. M1 air ile pro arasındaki fark çok yok. Intel işlemcili olanlarda fark fazlaydı.

Bende ilk başta diyordum fansız pc nasıl olur diye ama sonra cep telefonu ve tablet aklıma geldi. Onlar nasıl fansız çalışıyorsa o şekilde performans olarak gayet iyi. Macbookların alüminyum kasa olmasından dolayı da pasif soğutma var. Yani pc her yerinden aslında ısı transferini gerçekleştiriyor.

Alabilirseniz m2 çipli alın. 16 gb ramli olsun mutlaka. Ve hardisk içinde yine bütçeye göre en üstünü alın. Maalesef sonradan donanım değişikliği olmuyor. 4k-5k bir rame vermek cok can sıkıcı ama zaten uzun süreli kullanıyorsunuz.
Muhtemelen bu gece yarısı m2 çipli 16 ya 512 yapıcam hocam. Kafamı karıştıranlar, fan olmaması, ekranın küçük olması bir de çentikli olması. Bu çentik yüzünden ıphone u bıraktım adamlar macbook a da çentikli kamera koymuşlar. Apple mağazasına bir gidip çıplak gözle inceleyeyim en iyisi sonrasında karar vericem artık. Birde usb girişi olmaması kötü tocuchpad kullanmam muhtemelen o yüzden mouse şart bana ya bluetoothlu alıcaz onu da ya da çeviriciyle artık bakalım. Teşekkürler.