merhabalar, mevcut bir alan adımı birisine devredeceğim ve şöyle bir sözleşme oluşturdum. eksikleri ya da çıkarılması, düzenlenmesi gereken maddeleri varsa sizlere de danışmak istedim.

Alan Adı Satış Sözleşmesi

Satışa konu olan alan adı: xxx.net

Alan adının ilk tescil tarihi: 30.06.2020

Alan adının geçerlilik süresi: 30.06.2023

Alan adının kayıtlı olduğu firma: İsimtescil Bilişim A.Ş. (isimtescil.net)
Adresi:

Alan Adının Yasal Sahibinin
Adı Soyadı:
Kayıt Firması Üye Numarası:
TC Kimlik Numarası:

Alan Adının Devredileceği Kişinin
Adı Soyadı:
Kayıt Firması Üye Numarası:
TC Kimlik Numarası:

Sözleşme Hükümleri

1) Alan adı, bir web sitesinin internetteki adı ve adresidir. Bu sözleşme alan adının tescilinden doğan hakların sahibi olan şahsın, tescilden doğan haklarını sözleşmede belirtilen ücret karşılığında sözleşmenin diğer tarafına devredilmesi işlemine özgü olarak hazırlanmıştır.
2) Bu sözleşme alan adı ile birlikte web sitesinin barındırdığı görsel veya işitsel her türlü içeriğin devredilmesine ilişkin bir sözleşmedir.
3) Bu sözleşmede alan adının devredilmesi ile birlikte yeni bir kullanım süresi tatbik edilemez. Alan adının tescil edildiği tarihten itibaren mevcut kullanım süresi üzerinden devam eder. Süreyi uzatıp uzatmama, tescili yenileme alan adının devredileceği kişinin sorumluluğundadır.
4) Sözleşmenin imza edildiği tarihte alan adı mevcut kayıt firması yoluyla yeni sahibine aktarılacaktır. Alan adını devralacak kişinin yukarıda yer alan ilgili kayıt firmasında hesabının bulunması ve üyelik numarasının sözleşmenin ilgili bölümünde belirtilmesi gerekmektedir.
5) Bu sözleşme alan adının satış yoluyla devredilmesine ilişkin alan adının tescil edilmesine aracılık eden kayıt kuruluşu tarafından gerekli işlemlerin tamamlanıp, alan adının yeni sahibine devredildiği andan itibaren hüküm doğurur.
6) Taraflar alan adının satışına dair sözleşmenin bedeli olarak ……………………TL kararlaştırmışlardır.

SÖZLEŞMEDE BELİRTİLEN HUSUSLARI KABUL EDİYORUM. SÖZLEŞMENİN UYGULANMASINDAN VEYA İHLALİNDEN KAYNAKLANABİLECEK HER TÜRLÜ UYUŞMAZLIKLARDA İL MAHKEMELERİ VE İCRA DAİRELERİ YETKİLİDİR.

Alan Adını Satan Şahsın Alan Adını Satan Şahsın
Adı Soyadı: Adı Soyadı:
Tarih: Tarih:

İmza İmza