Evet. Size bu kadar sormanin sebebi hem sizin dikkatli olmaniz hem de benim daha fazla bilgi edinmem.
Cunku yakin zamanda Turkiyeden yazilimci arkadaslar ile B2B contract ile calisma yapilacak, ama hepsinin firmasi/sirketi yok. Ben de KKTC sirketim uzerinden benzer bir model yapacagim onlara, ama arastirmalarimda hep vergi sorunu cikiyor Turkiyedekilere.
Bu sekilde calistigim arkadaslar var ama onlar crypto currency ile aliyorlar odemelerini.
Ya şimdi senelerdir faaliyet gösteren bir firmaymış. Mevzuata aykırı olsa bunlara müsaade etmezler bence. Ha keza bunlardan hizmet alıp da vergi cezası yiyen birisi de mutlaka internette bir şikayet açar. Ona da rastlamadım.
Muhasebeciye sorsam teknoloji ile alakalı yada mevzuatla alakalı çoğu şeyi hiç bilmiyor. Daha doğrusu bir çok muhasebeci haberdar değil. Çoğu 20-30 sene olmuş mesleğe başlayalı. Kendini geliştirmemiş.
Vergi dairesinden de pek ümidim yok. Orada aynı mantıkla yürüyor. Medium.com da birisi yazmış vergi mükellefi oluyor muyum olmuyor muyum diye. Herkes birbirine paslamış.
Yok arkadaş yapmayacağım ya hiç bir şey yapmayacağım evde oturacağım