constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam mantıken ben şirket kuracaksam neden bu şirketle çalışayım ki? Bu şirketin bana sunduğu fayda ne olacak? Adamlar freelancer için şirket kurmadan fatura kesiyoruz diyor. Bu şirket TR de faaliyet gösteriyor. Zaten mevzuata aykırı bir durum olsa Maliye çoktan tepelerine biner.

Bu aslında bence bir nevi dolap da satış yapmaya benziyor. Siz dolap da yaptığınız satış için gidip vergi mükellefi mi oluyorsunuz? Veya sanal pos şirketleri vergi levhası olmayanlara da hizmet veriyor. Onlar nasıl hizmet veriyor peki?

Bizim ülkemiz de büyük bir kesim gelir vergisi ödemediği için ne olduğunu bilmiyor. Vergi deyince hemen herkesin aklına şirket vergisi geliyor.
Sen arsa satıyorsun 2-3 milyon TL'ye. O arsanın parası ne oluyor? Vergiden muaf mı oluyor? O paranın vergisini ödemen gerekiyor.
Hatta belediye o arsa için bir satış bedeli belirliyor. Bir bakıyorum belediye oraya rayiç bedel 10k fiyat biçmiş, arsa 900k ya satılmış. Kim o bedele göre satıyor? Kaç kişi bankadan öyle transfer ediyor? Herkes elden alıp veriyor genelde. Sonra o para bankaya yatıyor. Devlet soruyor mu sormuyor. Bir sorsa ne diyecek? Ne kadar ceza çıkacak?

Herkes mali müşavir olmuş
Kendi muhasebecime soruyorum dünyadan bir haber. Geçen seneye kadar e-faturayı bilmiyordu adam. Kara düzen gidiyordu. Devlet dairesine gidip soracağım bakalım orada bilen çıkacak mı sanmıyorum.
Dolap olayi pazaryeri. Dolap sizin verginize karismaz, komisyonun alir cekiler aradan, ama siz dolabi gelir elde etmek icin surekli kullanir ve duzenli gelir elde etmek istersenizi o zaman sizin dolap uygulamasindan elde ettiginiz gelirler icin vergi odemeniz gerekir.
Maliye tepesine binmez adamlar vergilerini oduyor

Turkiyede vergi sistemini cozemedigim ve cevap bulamadigim icin zaten yurtdisinda 2 sirket actim
Mali musavirci arkadaslar gelirse konuya daha net aydinlatacaktir sizi.