Nasıl hocam anlayamadım.
Yok hocam büyük firmalarla çalışmıyorum zaten. Adam fatura olsun gider göstersin de sorun olmuyor.
Eğer 29 yaşın altında iseniz sene 75000 TL'ye kadar 3 sene boyunca devlet sizden vergi kesmiyor. Aman hocam tek gelir vergisini ödeyeyim. Öteki türlü daha fazla çıkıyor cebimden.
Hocam başkası sizin adınıza fatura kestiğinde siz yasal olarak fatura kesmiş olmuyorsunuz. Yani müşteriden parayı alan şirket fatura kesip içerisinden hizmet bedeli ve vergisini alarak geri kalanı size ödeme yaptığında siz yasal olarak vergi ödemiş olmuyorsunuz. Hesabınıza giren para yine kazanç olarak gözükecektir ve yasal olarak o paraya da fatura kesmeniz gerekir. Malesef devlet az kazandığınıza bakmaksızın her gelir vergilendirilmelidir diyor. Başka şirket sizin için vergi ödeyince kazandığınız para vergilendirilmiş olmuyor.
Atıyorum 1000 tl'lik satış yaptığın. Kaba taslak %18 vergi komisyon'dan geriye 700 tl kaldı diyelim. Bu para hesabınıza ödeme yapıldığında sizin yine bu para için vergi vermeniz gerekir. Sonuçta 700 tl hesabınıza girdi ve devlet sizin üzerinize bir vergi mükellefliği olmadığını biliyor. Dolayısıyla 700 tl'den de vergi keseceksin diyecektir.
Muhasebeci arkadaşlar da belki yorum yapar.