tasarimhizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostlar. Bankaya veya şahısa borçlanmadan yaşayabilen var mı? Varsa nasıl başardığını , hangi yöntemler kullandığını paylaşırsa belki bizlere faydası olabilir.

Örneğin; şu an benim bankalara toplamda 350bin civarı borcum var. Ve kredilerin, kartların günlerini aksatmaya başladım. Gelirim gidermi karşılamıyor artık. Gün geçtikçe daha kötü bir hal almaya başladı. Uzun süredir kötü giden günler daha da kötü gitmeye başladı.
Bir sabah hiç bir kuruma borcum olmadan uyanmayı çok isterdim. Bu borçlar kötü alışkanlıklar değil yanlış anlaşılmasın. Örneğin; kızıma okul kaydı için kredi çekmek zorunda kaldım, eşim bir ameliyat geçirdi onun giderlerni kartın limitlerni yükselterek çözdüm. Böyle böyle her geçen gün katlanarak devam ediyor. Borçlarımı kapatabilirsem tüm bankalarda ki hesaplarımı ve kredi kartlarımı kapatmayı planlıyorum.
Sağlıcakla kalın…
8 yıl önce 14 bin tl eksiye düşmüştüm.
Hayatındaki tek ve son eksiye düşüşümdü. O kadarcık bir rakam bile mali düzenimi gözden geçirmeme yetti.
Evli değilim, bi sevgilim de yok belki ama büyük bir sarsıntı yaşamadığım sürece eksiye düşmem sanırım.

İşin en büyük sırrı kazandığın parayı %20 hatta yapabiliyorsan %40 az görmekten geçiyor.
Atıyorum 1000 tl aylık net gelirin var. Hayır aslında senin 800 tl net gelirim var. Kalan %20 lik kısımı görmezden geldiğiniz sürece ama öyle ama böyle bir şekilde eksiye düşmüyorsunuz.

Tabi bir de işin İHTİYAÇ kısmı var. Zamanında alacağım ne varsa (Telefon, bilgisayar vs) hepsini en üst ve en pahalısını alır 1 kere alır uzun yıllar kullanırım. Misal zanında p20 Pro ya 6 bin tl vermiştim. Bu yıl tam 5 sene olacak. Hâlâ kullanıyorum.

Aslında zenginlik neye sahip olduğunuz değil neye ihtiyacınız olduğu

Allah yardımcınız olsun hocam ben 14k da kafayı yiyordum 350 bin i hiç düşünemiyorum