hocam şafilik ile alevilik birbirine daha yakın olduğu için anlayışılı karşılanmıştır.
Sünniye kız verilmez derler aleviler. Şafi veya şii sorun değildir. Mezhep yakınlığı vardır.
Nerden biliyorsun diyeceksin
Bende bir alevi kızıyla evliyim. Benim ailem kesinlikle karışmaz bu konulara ve insan olması yeterlidir onlar için.
Eşimin ailesi de başta istemese de beni çok sevdiler

Öylelikle oldu bitti.
Şuan 2 çocuklu bir babayım. Şükür çok mutluyum. Eşimle yeniden dünyaya gelsem yeniden evlenirim.
Konu sahibi arkadaşa gelirsek; Ailen eğer sadece bu sözleri sarf ediyorlarsa takılma sorun olmaz ancak aleviler Allahsız kitapsız dinsiz imansız diyorlarsa sakın o kızla evlenme. Hayatını karartırsın kızında kendininde.
Kızın ailesine karşısı da kızın duruşu ve senin davranışların önemli. Kız tarafı problem olursa kız direnirse sende delikanlılığını gösterip eyvallah dersen bu iş hayırlı olur.
Ama dediğim gibi senin ailen bu tarz sözler sarf ediyorsa sakın evlenmeyin. Yazık kıza gerçekten.
Valla benim eşimin ailesi kadar kul hakkını gözeten daha görmedim. Devlete bile kuruşu kuruşuna vergisini öderler. Ev var kirada o bile resmi. Millet ya ne olacak 1 ev onunda vergisi mi olur der.
eşimin erkek kardeşi 5 vakit namaz kılar. Orucunu tutar. Benden iyi valla ne yalan söyleyeyim.
Kaldı ki diniymiş meshebiymiş işiymiş oymuş buymuş hepsi hikaye. İnsan mı? Kul hakkını gözetiyor mu? Ahlaklı mı? Tamam işte dinin emrettikleri bunlar.