Kendini kandırma sen introvert bir insansın. İçe dönüksün. Ben se öyleyim. Konuşkanım ama nadiren sosyalleşirm çok az insanla düsenli görüşürüm. Kimseyi aramam arkadaşlarım beni ararsa komuşurum. Bir yere davet edilirsem giderim ama kimseyi davet edip organizasyon yapmam. Tatile mayıs ve eylül sonunda her yer boşken giderim. Pazar günü çalışırım pazartesi ya da salı günü gezerim))) Yani temel olarak insanlardan uzak dururum. Şikayetçi değilim. Kimsenin be dediğini takmam. Sen bu durumdan rahatsızdan psikolojil bir yardım almalısın. Ben böyle mutluyum.

Eğer insanlara kendini sevdirmek istiyorsan ve sosyalleşmel istiyorsan sana basit bir öneri vereyim.

İnsanların kendilerini mutlu ve güçlü hissettikleri konuları bul. O konularda sorular sorarak insanları konuştur. O zaman senin konuşup konuşmadığına bakmazlar. Ve seninle vakit geçirirken mutlu olurlar vaktin nasıl geçtiğini anlamazlar ve sana karşı pozitif duygular beslerler. Aynı Hababam sınıfında PAŞA NURİ nin sınavlarını kaynatmak için sürekli kurtuluş savaşı hikayeleri açan hababamcılar gibi. Sadece dikkatle dinle ve arada sorular sorarak sohbeti hedefe yönlendir. Sadece dinleyen ve kısa cevaplar veren adam iletişimi kaptıyordur. Sana gelen sorulara kısa cevap verebilirsin aynı anda karşındaki kişinin ilgi alanlarınu lkeşfet ve muhabbeti oraya sür.

Çok güzel Ukraynalı bir sevgilim vardı. ve insanlar bu kızı kendime nasıl aşık ettiğimi merak ediyorlardı. İlk sohbette anneannesi ve dedesinin aşkına olan hayranlığını keşfettim. Sonra ona sürekli anneannesi ve dedesi ile yaşadığı anılarını anlattırdım ve arada kısa kısa aynalama yapıp ben de kendi anneannemle dedemle yaşadığım benzer anılarımdan bahsettim.. 1 hafta sonra bana sevgili olmayı kendi teklif etti)))

İnsanların konuşmak istediği, konuşurken mutlu oldukları, kendilerini mutlu güçlü hissettikleri anıları hikayeleri vardır. Bu hikayeler bul ve az konuş karşındakinii ucu açık sorular sorarak bolca konuştur. En sonunda kendini geveze gibi hissetsin ama konuşmaktan kendini alamasın. Konuşmayı sevmeyenler için en iyi taktik kısa kısa açık uçlu sorular sorup karşındakini mutllu hissettiren hikayeleri anlattırmaktır. Sohbeti sorular ile yönet kendini mutsuz hissettirecek kötü anılarını anlatmaya başlarsa yine sorularla pızitif alana dön.

Emin ol yine kısa kısa az konuşacaksın ama insanlar bu adam harika diyecekler seninle vakit geçirmek için uğraşacaklar.