Sizi kastetmiyorum ama muhasebe ücretinin de gereksiz olduğunu iki video izleyip int vd den açılış yapıp sonrasında ne yapacağını şaşırmış ve buraya gelip soran kendi muhasebesini nasıl tutması gerektiği ile ilgili konu açanlar var.. yani mesleğimizi küçümsemeyin... evet küçümsüyorsunuz.. sadece yapabiliyorsanız kendiniz yapın muhasebenizi...
her esnaf ticaret yapan hatta siz bile fiyatlarınızı her zaman için kdv yide hesap ederek uygularsınız yani + kdv şeklinde, peki kaç mali müşavirden ücret alırken fiayat + kdv şeklinde fiyat aldınız ?? veya evet fiyat bu buda kdvsi bu kadar ödüyorum dediniz ? bizim ücretimiz tektir genelliklede tarifedeki bedeli bile uygulayamaz çoğu mali müşavir ama işte malesef kestiğimiz makbuzun kdv si bize kalıyor yani cepten gidiyor.. düşüncelerinizi yazarken bunu da hesap ediyor musunuz... diyebilirsiniz ben bu ücrete anlaştım diye + kdv dense kabul eder miydiniz ?
gelelim iki kod yazma olayına
ben bir yazılımcı nasıl olunur biliyorum peki dostum sen bir mali müşavir nasıl olunur onu biliyor musun peki ??? kısaca özetliyim bizde yıllarca üniversite okuyup üstüne staj yapıp bunu yapmadan staj başlatma sınavını kazanıp sonrasında birde yeterlilik sınavına giriyoruz... ve bu süreç yaklaşık takıntısız olursa 7 sene, takıntılı olursa 8-9 sene kadar sürüyor... ek olarak reklam yasağımız var vb. vb. hasılı kelam her işin kendi içerisinde süreçleri var... yani bende şimdi sana "sen ne yapıyorsun iki kod yazıp binlerce para talep ediyorsun" desem ayıp olmaz mı sana ??
öncelikle muhasebe nedir ve muhasebe ücreti hangi hizmet için ödenir bunu öğrenmenizi tavsiye ederim. Mali müşavirinizden memnun iseniz ve güveniyorsanız da emin olun sizden alması gereken (defter tasdik veya muhasebe hizmet bedeli ) ücreti olması gereken ücreti yazmıştır. Ya şikayet etmeyin yada mali müşavirinizi değiştirin.. bunu bir kıyas ve sorun haline getirmenin ve bu konuyu burda dertleşmenin tartışmanın kimseye faydası yok.. işi kuralına bağlarsanız açılış dahil kapanış süreç içerisinde bir dilekçe danışma bir başvuru vb.. tarifemizde bunların da hepsi ücrete tabidir.. Mali müşavirinize bunların hangi birisine ek ücret ödediniz ?
Şu yazınızdan sorunlu biri olduğunuz açıkça ortaya çıkıyor. Benim teyzem ve eniştem mali müşavir, ek olarak dedem mali müşavirdi. Neyin nasıl olduğunu gayet iyi biliyorum. Ayrıca büyük amcam yeminli mali müşavir.
Ben her işlem ve giderler için özel ödeme yapıyorum. Beyan ücretlerini vs. muhasebe ücreti haricinde ayrı ayrı ödüyorum. Zaten 3 farklı toplam 12 işçi çalışan firmaya bakıyor muhasebe işimizi gören kişi yani bilmeden yorum yaptığınız yetmiyor. Birde gelip küçümser şekilde yazı yazıyorsunuz.
Ben mali müşavir iş ve sorumluluklarını sayarım size bunda sıkıntı yok. Siz yazılımcı nasıl olunur onu yazın...
Buraya gelip boş yorum yapmayın. Ve en yakın zamanda bir danışmandan yardım almanızı öneririm.