alicvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de size bir şey sormak istiyorum nota, ses herhangi bir bilgisi ve akustik gitar kullanmamış birisi elektro gitar öğrenmeye çalışırken çok zorlanıyor mu acaba?
Hocam o konuda çok yalan yanlış söylemler var. İşte klasik gitar çalmaya başlayın sonra akustik ve elektroya yükseltin vs.... Müzik aletlerinde herhangi bir derece yoktur. Hepsinde aynı notalar vardır ve nota, ses değerleri, nota arası sesler konuşmada dahi aynıdır. Dilediğiniz enstrümanı sıfırdan öğrenebilirsiniz. Size tavsiyem, ilk etapta youtube üzerinden teorik dersler izleyin ve bol bol parmak egzersizi yapın. Önerebileceğim hocaları da yazayım: Onur Güler, Deniz Sayman, Anıl Yazar.

Her enstrümanda, özellikle de elektro gitar gibi geniş klavye ve ton aralığına sahip olanlarda, teorik bilgi ile nota bilgisi çok önemlidir. Toplamda 7 nota var, bunları öğrenmek ve parmak egzersizi yapmak da çok kolay bir şey. Ben hiçbir şey bilmeden elektroya başladım. Çok fazla teorik ders izledim ve herhangi bir enstrümanı ilk defa kullandığım zaman hiç zorlanmadan bir şeyler çalabiliyorum.