Firmaların davranışlarına göre değişiyor. Bazı firmalar eleştiriye karşı çok katı bazıları gayet hoş görülü. Firmadan firmaya telif ihlaline karşı davranışları değişiyor. Olabildiğince minimal düzeyde paylaşarak çoğunlukla anlatım üzerinde yoğunlaşırsanız büyük çoğunluktan şikayet almazsınız. (Bakınız: Murat Soner)

Ama herkese açık olarak YouTube da yayınlanan lansman görüntülerini kullandığı için telif yiyen kanallarda yok değil. Aslen isteyen her hak sahibi kendilerine ait bir görüntüyü kullanmanızı engelleyebilir.

İçeriğin yabancı olup olmamasından çok filmin Türkiye de yayınlanıp yayınlanmadığına bakmanız gerekiyor. Eğer film Türkiye de yayınlandıysa filmin yayın hakları Türk bir firmadadır. Yani Türk filmlerinden bir farkları kalmamış olur. Size telif atabilecek kişi ya da kişiler gene Türk olacak.

(Dipnot: Fragman paylaşmaktan ya da Embed kodu kullanmaktan başı belaya girenlerin olduğu bir ülkede yaşadığınızı ara ara aklınıza getirin. Mantıklı olup olmadığını düşünmekten çok somut olaylara göre yol haritası çizmek daha makul olacaktır.)