Dostum 12 yıl önce geldim istanbula şuan ki son işim yazlım sektöründe proje yöneticisiyim, bu sene şubat ayından sonra İstanbul da enteresan şekilde her şey neredeyse 3 katına çıktı yol, yemek, kira vs. sen konaklama var içinde teklifin demişin ama ev mi kiralayacaklar ve nerede kiralayacaklar o önemli. Ayrıca 70 TL ortalama ile yemek sepetinden ortalama 1 öğün yemek söylersin oda içeceksiz ayranı bile bazı restoranlar 30 TL den koyuyor sen düşün Yemek kartı verecekler ise her restoran da her zaman kullanamıyorsun , eve söylüyorsun klasik restoran bahanesi abi cihaz bozuldu bu sefer nakit veya kart versen olur mu? yemek arada bir cepten de gidiyor. Yol desen marmaray + iett veya metro yaptın mı 15 lira gidiş 15 geliş şuan sen kalacağın yer ile iş arasını araştır derim.

Sana verilen yan hakların limitleri çok öenmli standart istanbul limitleri ise yetmesi imkansız bu sene bizde yemek kartına 3 kere zam geldi hala tek öğün yiyebiliyorsun ortalama şirketler 1300-1500 arası veriyor. Bunlar dışında sana verilen 9 bin TL de bence şuan ki istanbula göre çok düşük, call center müşteri hizmetlerine 8 bin veriyorlar. En son 6 yıllık bir yazılımcının geçen hafta istediği rakamı söyleyeyim 24 bin TL ama tabi bu tecrübeye göre de değişir.

İstanbul da eğer dürüst ve azimli çalışırsan hayatta aç kalmazsın hele ki yazılım sektörün de , ayrıca İstanbul da tanıştığın insanların da sana katacağı çok şey oluyor. Ben hiç bir tanıdığım olmadan buraya geldim hiç bir işime de tanıdık vasıtası ile girmedim ama iş hayatında tanıdığım insanların bana destek olması ve yönlendirmesi ile başladığım noktanın çok üstüne geldim. İkili ilişkilerin iyi ise çok farklı kapılarda açılacaktır bunu da hesap et.

son olarak İnsan kaynakları iyi elemanı ucuza kapatınca kendilerini başarılı sanır , en iğrenç durumdur bu , o yüzden pazarlık yapmayı unutma şirketin her zaman teklifin üzerinde verme hakkı saklıdır belli etmez

İstanbula gelirsen şimdiden bol şans.