Bu bir komedi filmi değil bu siyasi hiciv üzerine mizahi bir film.
Adam ilk defa osurmalı altına yapmalı ahmakça küfürlerle dolı olmayan sosyal siyasi eleştirileri olan bir film yapmış ve beğenmeyenler çıkmış)))
Bence Kemal Sunal ın 80lerdeki siyasi göndermeli filmleri gibi olmuş.(katma değer şaban, kiracı, yoksul, düttürü dünya vs) Komedisi az eleştirisi çok bir film.
Ama kemal sumal ın en çok sevilen filmleri de siyasi göndermeleri olan filmleri değildir.
Filmdeki göndermelerle ilk defa Levent Kırca gibi eski nesil muhalif komedyenler gibi bir tavır sergiledi. Aktrollerim hedefi olacaktır Şahan.
Milletin ALNINA KOYAN inşaat şirketi.
Memlekette işlermelere çöken mafya siyaset işbirliğine gönderme ÇÖKELEK HOLDİNG.
Elektrik faturasını görüp kriz geçirmesi ve bir daha ampül yakanın allah belasımı verdin deyip gaz lambasına yönelmesi.
Köy muhtarının bile makam aracıyla gezip köy kahvesinde kendine masa tahsis etmesi.
Nihayet filmi izleyip anlamış birisi çıkmış hocam. Beğenmeyenler sanırım malum partili 😃🙈😃 Şaka bir yana çok güzel noktalara parmak basmış dediğiniz gibi. Ama anlayana ya da anlamak isteyene diyelim. Ben sadece bir kaç yerde güldüm ama verdiği mesajlar netti beğendim.