Son zamanlarda kendini "Ben şu kadar yıldır spora (fitnessi kastediyor.) gidiyorum. Çok biliyorum şunu yap, bunu yap..." Gibi ifade kullananları görüyorum forumda da. Bu tür insanlardan kesinlikle tavsiye almayın. O kadar yıl uğraşıp daha spor olmadığını öğrenememişler. Bir şeyi bilmek, sadece gidip ağırlık kaldırmayla olmuyor. Herhangi bir alanda bilgi sahibi olmak istiyorsanız öncelikle bilimsel çalışmalar, bilimsel makaleler gibi şeyleri okumanız gerekiyor. Takviye edici gıdalar hakkında kesin konuşmak için de bunları yapmanız gerekiyor. Bilinçsiz yapılan her şeyin ileriye dönük zararları vardır.
Bu eleştirim bu işle daha önce ilgilenmemiş veya yeni başlayanlara değil, kendilerini uzman olarak tanıtanlaradır. Fitness spor değil egzersizdir. Lütfen konu altına saçma sapan sözde blog sayfalarının paylaştırdığı yazıları atmayın. Vücut geliştirme sporuyla fitness aynı şey değildir.
Alıntı
SPOR:Belirli kurallara ve tekniklere uyularak yapılan,bedensel gelişmeye yararlı, eğlenmek ve yarışmak amacı da bulunan beden hareketlerin tümüdür.