araştırma yaptım öncesinde marka sorgudan da , itiraz beklemiyordum.
firmanın 4 ten fazla farklı tescili var.
Benim sınıf çok. Bunların bir markası tüm sınıflarda tescil edilmiş onu örnek gösteriyor. Tümden Red istiyor.
Ama onunda ismi benzer değil benimkiyle alakasız aslında.
ama işte savunma yapmadığım için ve üstte bir arkadaş uzmanlar incelemiyor konuyu dedi. O nedenle benim için olumsuz sonuçlanabilir anlaşılan.
Karşı tarafın itiraz dosyasını incelediğinize göre hangi sınıfları itiraz etti bilmiyorum ama son kararı uzmanlar inceleyip marka hakem heyeti veriyor. Aynı sektörde olduklarını vermezler ama onların olmadığı sınıfları size verirler. Mutlaka marka başvurularında marka paten şirketi aracılığı ile yürütün yoksa bu gibi durumlar sıkça yaşanıyor. Şuan Türkiye'de çok iyi bir marka patent danışmanlık firmasının tüm sınıflardan vekalet ile başvuru 35K + KDV şeklinde ort. bir fiyata sahiptir. Onlar sizin markayı araştırıp sizin yerinize başvuruyu yapıyor sonrasında ise gelen itiraz sürecinde kendi avukatları sizin yerinize karşı itiraz dosyası hazırlayıp sizin markanızı savunuyorlar. Tüm dosyalar uzmanlar ve marka hakem heyeti tarafından incelendikten sonra karara varılır. Sonuçtan memnun olmayan taraf bu kararı mahkemeye taşıyabilir.