Boş koltuk bile doların 1 TL düşmesine yetmişti, seçim sonucu belli olur olmaz yine böyle bir düşüş bekliyorum 1-3 tl aralığında kurda bir gevşeme sonrası hızlı toparlanma gelebilir ama göçüğün boyutunu bilemediğimiz için tahmin etmesi çok zor. Hızlı bir güven ve reform ile yabancı yatırımcı hızla ülkeye akın etse de artan küresel faizler ülkenin 600 milyar dolar olan dış borcunun faizini de etkiliyor. Açıkça söylemek gerekirse ben açıklanan rezervlere bile inanmıyorum, merkez bankasında şu kadar altın var denmesi bile bana gerçekçi gelmiyor çünkü gizli gizli onlarında tüketildiğini düşünüyorum. Hatta bir adım ileriye taşıyorum ve müzelerden bazı eserlerin kaybolduğunu, yurtdışına çıkarıldığını düşünüyorum. Hatırlayan olur mu bir ara haberlere bile çıktı 2 tane altından şamdan mı kaybolmuştu, işte onun gibi sayısız olay yaşayabiliriz. Liyakat diye bir şey yok, herhangi bir memur da almış olabilir ara ki bulasın yani özellikle şudur dediğim biri yok.

Sistem tamamen çökmüş durumda olduğu için gider ayak birileri geleceğini kurtarmanın peşine düşebilir. Yakalanan yasaklı maddeler ufacık rüşvetler ile piyasaya sürülebilir, gerçekleşeceğini düşündüğüm çok fazla felaket senaryosu olduğu için 100 milyon insanın olduğu ülke şu tarihte düzelir demenin imkanı yok. 2 yıl ile 10 yıl arası hafif bir toparlanma olur ama Haziran'da seçilenler ülkenin bekası için acı reçete sununca ve eksi rezervi kapatmaya çalışırken bol para saçamayınca halkın bir kesimi bunu beğenmeyebilir ve yeniden malum kesimlerden birileri gelip başka bir parti adı ile günümüzdekilere benzer şeyler yaşayabiliriz. Bu bir döngü haline gelir, 21 sene önce ekonomik krizde Kemal Derviş gibi biri geldi ve yıllara yayarak ekonomiyi düzeltti ama adı 1 yıl sonra silindi gitti. Bu o kişinin başarısız olduğunu mu gösterir? Ülke ekonomileri öyle 1 yıl gibi sürelerde toparlanmaz, çökebilir ama toparlanmaz. Kemal Derviş ekonomik reformu 6-7 yıla yaydı ve 2007 de Derviş planı bitti diye hatırlıyorum. Kısacası Derviş'in mirasını başkaları yemiş oldu aslında, bir nevi çırakları kalfa yaptı işte konuşturmayın beni. Aynı şekilde Haziran ayında düzgün bir yönetim göreve gelir fakat Derviş gibi zamana yayacakları için bir sonraki seçimde halk göz ile bir şey göremediği için tekrar seçmez, gider farklı zihniyette kişileri göreve getirir ve yine Derviş'in mirası gibi ekonomik düzelmenin üzerine başkaları konar. Bu gibi sağlam ekonomistler bu ülkenin geleceğini kurtarmak için vatan, millet, toprak, bayrak sevgisi ile çalışırlarsa düzelme neden olmasın? Ama x yıl gibi bir süre vermek çok güç.