5 kişilik bir ailede yaşıyorum, anne baba tamamen hasta, neredeyse yürüyecek durumda değiller öyle söyleyeyim, 20 farklı iş yaparak bu durumu kurtarmaya calışıyorum. kira 6 k oldu her ay gelen doğalgaz'ın diğer faturaların haddi hesabı yok yani 20 30 k para yetmiyor su gibi gidiyor, Sıradan bir pazara girdiğiniz de cebinizden 700 800 min para gidiyor. Dolardan dolayı ki bence benim için en önemli konu bu hiç bir şey alamıyoruz, Sıradan bir tool yahu semrush ahrefs gibi çerez parası toolara para ödeyemiyoruz ininial ile açılmış hesaplara başvuruyoruz, Bütün gelirini sağladığın sırtını dayadığın bilgisayarına upgrade çekmeye kalksan çekemiyorsun. Yani bilsem ki birileri bu konu için kendilerini sokaklara atacak başkaldıracak en önde koşarak giderim ama hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor herkes bastırılmış durumda, korkuyor insanlar ona da hak veriyorum. Bu arada 5 farklı illegal bet sitesinden calışma teklifi almama rağmen gidemedim bir çoğu ukrayna bulgaristan ayaklı, ailem hasta olduğu için bırakıp gidemiyorum, Hala ara ara yabancı forumlarda blackhatseo yapıyorum çünkü mecburum insanları illegal'e zorluyorlar, bir seçenek değil illegal artık zorunluluk olmuş durumda.
Neyse sormak istediğim şey şu , olası bir değişim de bu enkazın kısa sürede toparlanabilme şansı var mı yoksa 10 yıl kadar süre bu işin ceremesini çekecek miyiz ne olacak bu durum nasıl halledilecek nereye varacak, ciddi bir ekonomik hamle ile bazı şeyler tersine çevrilebilir mi kısa vadede ?
farklı bir soru soracağım mevcut iktidar yerine kalırsa daha mı çok kötü olur yoksa daha mı kolay toplarlar. sonuçta uzun süredir ekonomiyi kendileri yönetiyor. bozdukları şeyi belki de daha kolay toparlayabilirler.
Mesela Arz/Talep Dengesini bozan düzensiz göçmenler.
Döviz Garantili Yap İşlet Devlet Anlaşmalarının TL ye çevrilmesi
Devlet Yönetiminde Şatafatdan Uzaklaşmak
Kur Karantili vadeli Hesabın iptali (Hazineye büyük yük)
Hukukun ve Merkez Bankası Bağımsızlığını ve İşlerliğini İspat Ederek Yatırımcıya güven verip sıcak Para çekmek)
Vergini Yükünü Orta Tabaka ve Alt Tabaka Halk yerine Dengeli bir şekilde yaymak
aklıma şimdi bunlar geliyor geldikçe yazarım