Merhaba arkadaşlar ilk kredi kartımı kredi puanımın oluşması amacıyla 1.100 ₺ teminat vererek 1.000 ₺ limitli kredi kartı açtırdım ve zamanla puanım oluştu. Kredi kartlarım ve kredilerimde bir kaç kez son ödeme tarihini unutmam sebebiyle 1-2 gün gecikme oldu sanırım o yüzden hiç bir zaman 1.500 puan üzerine geçemedim. Bende eşimde de denemeye karar verdim 2 sene öncesinde eşime aynı yöntemle 1.100 ₺ teminat vererek 1.000 ₺ limitli kredi kartı açtırdım. Kredi kartı ve kredi ödemelerini hep gününde yaptım 1 kez bile gecikme olmadı ama kredi puanı 1.221 şuanda. Eşimin ve kendimin mevcut borç durumunu bir kaç ay içinde düşüreceğim limitimin %40 civarına getireceğim. Birde aklıma takılan nokta şu örneğin eşimde kredi kartı limiti 30 bin verseler bile 5 bine düşürdüm limitini sanırım bu yanlış bir hamle oldu çünkü 4 bin borcu olduğunda limitin tamamına yakınını kullanmış gözüküyor. Kendimde kredi kartı ve ek hesap limitlerimi bankalar ne teklif ettilerse yükselttim kullanmadığım sürece limitimin yüksek olması kredi puanı açısından iyi mi yoksa kötü mü? 6 ay sonrasında falan konut kredisi kullanmak istiyorum ve kamu bankalarından kullanmak istiyorum bu durumda 3 kamu bankasının kredi kartlarını alsam bu süreçte kullansam o bankalarda olumlu bir izlenim oluşur mu?
Benim Findeks Raporum :
PDF Görüntülemek İçin Tıklayın
Eşimin Findeks Raporu :
PDF Görüntülemek İçin Tıklayın Kredi puanı 1.700 ve üzeri olan arkadaşlar öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.