20 sene önce 3 yıl Bakırköy Dilko'ya gittim. Hala ekmeğini yiyorum.
Dilko için araştırma yaptım fakat ders saatleri işten dolayı uymuyor hocam.
1 yılın nesi uzun zaman 1 dil için ? 10 yıldır okullarda öğretilemiyor + üniversitede 1 yı hazırlık okuyup halen öğrenemeyenler var . 1dil için 1yıldan fazla zaman harcamak gerekir
bende sizin gibi düşünüyorum.
Zamanında amerikan kültüre gitmiştim eğer hiç ingilizceniz yoksa süper temel neyin ne olduğunu görüyorsunuz ama seviyeniz orta seviyedeyse gitmenizi tavsiye etmem
Evet hocam Amerikan Kültüre gideceğim yani öyle düşünüyorum. Umarım yanlış bir seçim olmaz.
Evde dili öğrenmeyi bırak ustalaşırsın bile 1 yıl gerçekten bir dil için (asya dilleri hariç btw) uzun bir zaman 6 ayda günlük 4-5saat özveri ile çalışarak (dili hayatına yerleştirerek) yapabilirsin. Ek olarak internet çağındayız trilyonlarca kaynak var artık şu çöp kurslara para vermeyi bırakır mısınız?
Hocam kursların hepsi kötü değil bence bende kararsız kaldığım için sormak istedim.
Bakırköy Amerikan Kültür
Eğer ki gerçekten dediğiniz gibi temeliniz var ise, aşağıdaki alıntı;
Noktası virgülüne kadar doğrudur. 6 ay önce ağzımı açamazdım eğeğeğeğ olup kalıyordum. 1-2 ücretsiz cambly denemesinden sonra saçma sapan bütün iş ilanlarına başvurarak yurtdışında interviewlara girip rezil olmaya başladım. 7. interview ile görüşmemden sonra aynı dinlediğimi anladığım kadar rahatlıkla konuşabiliyordum ilaveten artık çaresiz kalıp yeni kelimeler, belli kalıplar aramaya başladım. Sonuç mu? 7. interview görüşmem başarılı geçti ve şu anda Alman firmasına remote çalışıyorum. Kısa bir süre içerisinde de relocation için hazır olacağız. Umarım sizin içinde motivasyon olur.
Önerileriniz için teşekkür ederim hocam iş yerim pratik yapabileceğim bir ortam neyseki o yüzden kurs ve buradaki pratik ile iyi şekilde öğreneceğimi düşünüyorum.
Hiç ingilizce bilmediğinizi varsayarsak hocam A1'den B2'ye geçmiş olacaksınız ve akıcı bir şekilde ingilizce konuşuyor olacaksınız. Disiplinli birisi olsanız zaten kurs arayaşına girmez direkt kendiniz öğrenebilirdiniz evden. Sizin için en mantıklısı olan bir kursa gitmek olacaktır. 1 Yıl çok da uzun bir zaman değil yerinde bir zaman 4 seviye için. Kursta bol bol listening ve speaking pratiği yapabileceksiniz. İngilizce'yi ben günde 10 saat 12 saat ingilizce konuşarak ve dinleyerek öğrendim. Aynısını siz yapacaksınız fakat benim gibi yabancılara ihtiyacınız olmayacak. Benim kız arkadaşım yurtdışında yaşayan yabancı birisiydi bu yüzden bol bol pratik yapma şansım oldu. Akıcı bir şekilde konuşup anlayabiliyorum. Size 2 tavsiyem var kurs yerine.
1- Oyunlar yabancı sunucularında oynayın ve olabildiğince insanlar ile etkileşime girmeye çalışın.
2-Çalıştığınızı söylediniz, Sevdiğiniz bir filmi ingilizce dublaj türkçe altyazı izleyin ertesi gün ise ingilizce dublaj ingilizce altyazı olarak izleyin.
Sadece bu 2 öneri + kurs ile 1 yıl sonra yabancılar gibi ingilizce konuşabileceksiniz
İngilizce'nin en sevdiğim yararı google'a "how to xx" yazdığım da milyonlarca sonuca ulaşabiliyorum.
Hocam üstteki mesajda belirttiğim gibi iş yerinde pratik yapabileceğim bir ortam var ihracat ile uğraştığımdan yabancı müşterilerimiz çok oluyor ve çoğu ingilizce konuşuyor. Önerileriniz içinde teşekkür ederim