Herkese merhabalar
İngilizce kursuna kaydolmak istiyorum ancak aklımda bazı soru işaretleri var. Çevremden bazıları kursa gitsen bir faydası olmaz o kadar parayı vereceğine evde çalış daha iyi diyorlar. İş ve kursu bir arada götürebilir miyim bilmiyorum. Zaten gidersem eğer haftasonları gideceğim. 4 kur için 16500 TL istediler 1 sene sürecek kurs. Daha önce kursa giden arkadaşlar olumlu ve olumsuz yanlarını söylerse çok memnun olurum.
İyi forumlar.
Hiç ingilizce bilmediğinizi varsayarsak hocam A1'den B2'ye geçmiş olacaksınız ve akıcı bir şekilde ingilizce konuşuyor olacaksınız. Disiplinli birisi olsanız zaten kurs arayaşına girmez direkt kendiniz öğrenebilirdiniz evden. Sizin için en mantıklısı olan bir kursa gitmek olacaktır. 1 Yıl çok da uzun bir zaman değil yerinde bir zaman 4 seviye için. Kursta bol bol listening ve speaking pratiği yapabileceksiniz. İngilizce'yi ben günde 10 saat 12 saat ingilizce konuşarak ve dinleyerek öğrendim. Aynısını siz yapacaksınız fakat benim gibi yabancılara ihtiyacınız olmayacak. Benim kız arkadaşım yurtdışında yaşayan yabancı birisiydi bu yüzden bol bol pratik yapma şansım oldu. Akıcı bir şekilde konuşup anlayabiliyorum. Size 2 tavsiyem var kurs yerine.
1- Oyunlar yabancı sunucularında oynayın ve olabildiğince insanlar ile etkileşime girmeye çalışın.
2-Çalıştığınızı söylediniz, Sevdiğiniz bir filmi ingilizce dublaj türkçe altyazı izleyin ertesi gün ise ingilizce dublaj ingilizce altyazı olarak izleyin.
Sadece bu 2 öneri + kurs ile 1 yıl sonra yabancılar gibi ingilizce konuşabileceksiniz
İngilizce'nin en sevdiğim yararı google'a "how to xx" yazdığım da milyonlarca sonuca ulaşabiliyorum.