Tescil işlemin denk geldiğin adamın bilgisine bağlı. Trendyol gibi bir firma ne yazık ki yazılımcı ve ya marka bilir kişi olarak çalıştırdıkları adamların çoğu beş kuruş iş bilmeyen e ticaret konusunda gram alakası olmayan insanları çalıştırıyorlar. Geneleme yapıyorum çünkü en az 10 kere bu konuda ticket açtım ve her seferinde aynı saçma cevaplar aldım. Şuan ki tescilli markanızın nice sınıfı hangi kategoriye uygunsa o kategoride ki marka tescil başvurunuzu onaylıyor fakat şöyle bir durum var 9 ve 35 numaralı nice sınıfında tesciliniz var ise ve 9 numaralı nice sinifinin kategorisi dışında bir kategoride markamızın tescili icin başvurursanız muhtemelen ret ederler çünkü nice sınıfının bulunduğu kategori dışında baska bir kategoride o marka adı altında satışınıza izin vermiyor. Fakat birde şöyle bir saçmalık var 9 ve 35 nice kodları yerine sadece 35 nice kodunu tescil ettiğiniz de istediğiniz kategoride satış ve marka tanımlaması yapabilirsiniz. 35 numaralı nice kodu e ticaret ile ilgili bir kod olduğu için tek başına bütün kategorileri kapsarken yanına ek bir faaliyet için nice kodu tescil ederseniz 35li kod anlamını yitirip sadece yanında ki nice kodun faliyet alanı geçerli olur. Bu durum sadece trendyol saçmalığına aittir tabi ki diğer platformlarda böyle saçmalıklar bulunmuyor.
Göndereceğiniz ürünler tahminimce 0-1 desi o yüzden aras kargo ptt kargo gibi firmalarla anlaşıp 0 desi Göndereceğinizi iletirseniz çok makul fiyata anlaşma sağlayabilirsiniz. 1 desi olursa kargoya girer ve fiyat 0 desiye gore %30-40 artış gösterir. Dosya Göndereceğinizi soylebilirsiniz. Bu tarz ürünler genelikle bir dosyadan farki olmuyor.