Spor yapmak şart, kilo almaktan kastın sağlıksız (cips, çikolata vs) şekilde olmadığını düşünmek istiyorum. Bu sebeple önerim karbonhidrat ağırlıklı beslenme. kütle kazanmak için karbonhidrat, kas kazanmak için protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Amaç kütle kazanmak olduğundan karbonhidrat değeri yüksek besinler tüketmelisin.
Alışılan 3 öğün şeklinde değil 5-6 öğün beslenmelisin ve ara öğünlerde badem, fındık, kaju gibi yağ oranı yüksek besinler tüketmelisin.
Balık yağı ve Multi vitamin ile bağışıklık sistemini güçlendirmeli ve sporuna takviye yapmalısın. Şunu unutma ki, eğer günlük alman gereken kaloriden daha az kalori alırsan kilo verirsin, günlük alman gereken kaloriyi alıp, üzerine spor yapıp kalori yakarsan yine kilo verirsin. Spor yapıyorsan, daha fazla yemelisin ama sağlıklı şeyler yemelisin. Sigara kullanıyorsan kesinlikle bırak ya da azaltmaya çalış. Sigarayı bırakınca ne kadar hızlı kilo aldığını göreceksin.
teşekkürler hocam cevabınız için abur cubur değil sağlıklı beslenmek için ve sigara kullanmıyorum hiç de kullanmadım