ben uzun bir cevap yazmistim konunuza ama gitmedi hocam.
edit: demin bir sorun oldu galiba, akliniza takilan sorulari sorun yanitlayayim.
1 senedir kullanıyorum, bu ay sonu bitecek. Yaptırdığım da yıllık 1.800 TL falandı, ama tabi şimdi biraz yükselmiştir fiyatlar. Tekrar yenilemeyi düşünüyorum. Bireysel olarak yapılıyor herkese ayrı ayrı yaptırman gerek. Genellikle ortalama firmalar yıllık 6-10 kez arası ayakta tedavi hakkı, yatarakta sınırsız tedavi hakkı veriyolar. Güzel bişi tavsiye ederim en azından devlet hastanelerinde randevuyla falan, saatlerce, hatta günlerce süren kan,mr, tomografi gibi işlemlerle uğraşmıyosun.
Merhabalar, biz ailecek yaptırdık. Axa sigortanınkini kullanıyoruz. Türkiye geneli en geniş hastane anlaşması Axada vardı. Yılda kişi başı 10 kez muayene hakkınız var. SGKnın karşıladığına ek olan tutarın tamamını karşılıyor. Muayene, tüm tahliller, tahlil sonrası ameliyat ve yatış hepsini kapsıyor diyebilirim. Check-up desteği olan hastanelerde Check-upı da karşılıyor. Genel olarak memnunuz diyebilirim.
4 senedir kullanıyorum. Çocuklar için bir yetişkin istiyorlar. İsterseniz tek yaparlar bazı sigorta şirketleri ama iki kişi parası çıkarıyırlar. Aylık kaç adet ayakta muane hakkın olduğuna bak. Ameliyatta Neleri karşıladığına bak. Geçmişten gelen teşhisi konmuş Hastalıkları karşılamaz. Dediğim gibi 4 yıldır yaptırıyorum memnunum geçen gün devlet hastanesine gittim bir işlem için 4 ay sonrası için gün verdi. Özel hastane gittim 7 bin istedi. Tamamlayıcı var dedim 20₺ verdim çıktım.
Eşime, çocuğuma tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Uzun süredir kullanıyoruz. Sigorta yaptırdığın yerin anlaşmalı hastanelerinde yılda 1 kere check up ücretsiz. Bunların dışında tamamlayıcı sağlık sigortaları için genel bir şey söyleyeyim. Normal devlet hastanesine gittiğinde aldığın hizmetin bir kısmı veya tamamı SGK tarafından karşılanıyorsa tamamlayıcı sağlık sigortası da özel hastanede bu tedavileri karşılar.
soyle ozet geceyim, aile anlasmasi olan firma sayisi cok az. olanda babayi disarda tutar anne ve bebegi dahil eder. babanin ekstra ucret odemesi gerekir. (istisnalari var)
son zamanlarda birkac firma haric ciddi sorunlar cikarmaya basladilar.
mesela ben ilacli tomografi yaptiracaktim 720 lira ucret cikardilar.
bazi anlarda sizin zor zamaninizi kullanip sizden para aliyolar.
marka ismi vermem ama tum maddeleri okuyun ve kesinlikle dik durun tavsiyem
Sigorta firmasını seçerken hangi hastanelerle anlaşması var onu iyi inceleyin, her sigorta her hastaneyle anlaşma yapmıyor.
Merhaba.
Öncelikle sigortacıyım. Eşim ve ben 3 yıldır yaptırıyoruz. yeni doğan bebeğimize de ekledim poliçeye.. Anlaşmalı hastanelerde devletin ödediği tutarın üstüne ödemekte. Ayakta tedavi sayısına dikka edin. ucuz olacak diye 4 gibi düşük teminat almayın. Teminatlar şirkte göre değişiklik gösterebilir. Hastane ağı önemlidir. Allianz sigortada yılda 10 defa ayakta tedavi. yatarak tedavi sınırsız. bir defa check up taraması gibi bir çok hakkımız mevcut. TSS ile doğumuda özel hastanede para veremeden gerçekleştirdik. öncelikle teklifinizi alıp okumanızı tavsiye ederim. dilerseniz Tc ve doğum tarihlerinizi iletin teklifinizi ileteyim.
benim eşim de bir ara araştırdı hatta kuruma özel teklif vermişlerdi. sıradan bir sigorta şirketiydi (bilindik değil). sonra ne oldu hatırlamıyorum ama yaptırmadık. yaptıran arkadaşları anlattı poliçeye başlandığında anlaşmalı olan hastanelerin çoğu listeden çıkartılmış üç beş hastane kalmış. sözleşmede bu madde hepsinden önemli. örneğin emsey çıkartılmış ki en iyilerinden bir tanesi.
yani sözleşme iyi okunmalı yüz etin yahnisi yavan olur.
Herkez avantajlarından bahsetmiş yukardaki arkadasların soylediklerine katılıyorum benimde 4. Senem.Allianz kullanıyorum hızlı provizon veriyor.
Fakat,
Tüm tss de geçmişten gelen hastalıklarınızı kapsamıyor yani sigorta öncesinde teshis konulan hastalıkları
Ek olarak ne kadar col kullanırsanız o kadar önümüzdeki seneye prim tutarı artıyor.
Malum şuanki hastane kosullarına göre suan için avantajlı tssler umarım onumuzdeki seneye cok zamlı olmaz
herkese kıymetli vaktini harcayıp yorum yaptığı için teşekkür ederim iyi ki varsınız r10 ailesi