Allah bu sıkıntılarında sabrını artırsın, şifa diliyorum hocam. maalesef verbilecek bir işim yok ama konu öne çıksın, iş verebilecek görmeyen bir arkadaşımız varsa, konuyu görsün diye yazıyorum.
ayrıca bir tavsiye, zamanında 300den fazla domain panelimdeydi, sözde hobi olarak domain alıp satıyordum ama dolar kuru vs yıllık yenilemeler çok büyük yük. sana tavsiyem domain al sat vs uğraşma, bi domain regledin diyelim, şimdi 200 250 tl, satamazsan düşürsen 250 liran çöp olacak, seneye satarım deyip yenilesen sana maliyeti 500 tl olacak, bu durumda 10 domaini ikinci yıla aktarsan, 5000 tl maliyet, ben artık projem yoksa satmak için domain almıyorum. sadece projelendirdigim domainler panelde, bir de 10 15 yaşında olan keywordlar var değerli olan, onları da satıp iyice paneli bosaltacağım, inan gereksiz yük.
bunun yerine instagram' da kullanıcı adı bulup satsan daha karlisin. bi instagram hesabı aç, aklına gelen güzel kullanıcı adları kategori kategori sorgula, uygun olanları not al. sonra her kullanıcı adı için bir mail açıp, yeni hesap oluşturup kullanıcı adını al. exelde tut notunu, sonra bu kullanıcı adlarını ya da instagram hesaplarını sat. domain işi ciddi maliyetli, bu iş bedava. sana bir arkadaş tavsiyesi, domain mevzusuna çok bulaşma, harika mutlaka satılacak bir domain denk gelirse al tabii, ama sıradan domainlere paranı bağlama, bir benzerini zaten sıfırdan kayıt edebilirler, neden senden alsınlar? gerek yok, sosyal medya kullanıcı adları hem bedava, hem de piyasası olan bir iş..