Merhaba, bir inşaat mühendisi olarak yorum yapmak istedim. 2018 deprem yönetmeliğine göre inşa edilen bir binaya taşının. Binayı inşa eden müteahhit firmanın sahibi inşaat mühendisi olsun. Üstteki yoruma ithafen de yorumumu belirteyim; kendi evinizi kendiniz yaptırmayın Ustaların elinde oyuncak olursunuz ve ustanın bildiği kadarıyla yetinmiş olursunuz. "Ben bu işi 40 yıldır böyle yapıyorum" yorumlarının arasında işin doğrusunu da yaptıramazsınız. Her sene yönetmelikler uygulama stilleri güncelleniyor. Eğer kendi evinizi kendiniz yapacaksanız tam zamanlı bir inşaat mühendisini şantiyede bulundurmak koşuluyla yaptırın. Ama dediğim gibi, bu zahmetlere girmeye gerek yok. 2018 deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş bir eve taşınmanız da yeterli olacaktır.

Müteahhit firmanın sahibinin inşaat mühendisi olması gerektiğini özellikle belirttim. Piyasayı görüyorum. Firma sahibi inşaat mühendisi olan binalardaki özeni ve ilkokul mezunu müteahhitin yaptığı işteki özensizliği görüyorum. İstisnalar elbette vardır ancak işin ciddiyetini ancak bir inşaat mühendisi bilir. İnşaat mühendisinin çıkaracağı en kötü iş, ilkokul mezunu müteahhit firmanın çıkaracağı en iyi işten daha iyidir. Meslek milliyetçiliği gibi oldu bu yorumum ancak, piyasa böyle. Sektörden herhangi bir beyaz yakalı da aynı yorumları yapacaktır.