Hocam merhaba,

Bilgisayar çok eski bir sisteme sahip 3. nesil işlemci var. Ram de büyük bir ihtimalle DDR3. Ekran kartı da orta seviyelerde.
Artık o işlemci ömrünü doldurmuştur. Nasıl kullanıldığı hakkında en ufak bir fikrimiz yok. Benim tahminime göre bu bilgisayar 8 yaşından büyüktür. Bu zaman zarfında kullanılan bilgisayar artık yorulmuştur.

3. Nesil İ7 işlemci ile 6. 7. nesil İ5 işlemci performansı bakımından İ5 daha iyi olacaktır. Bulabilirseniz 9. Nesil İ5 işlemci çok daha iyi olur.
16 GB Ram olmasına aldanıp karar vermeyin. Ne amaçlı kullanılacağı burada ön planda olmalı. Günlük kullanım için alınacak bir bilgisayarda 8 GB ram gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Ben bu rakama bu bilgisayarı almazdım.

Geçtiğimiz ay Mediamarkt firmasından Şirket kullanımı için 3 adet 10. nesil İ3 işlemcili 4 GB ram 240 SSD li Asus laptop aldık şirket kullanımı için. 7.890 gibi bir rakamdı.
Fiyat şuanda biraz daha artmış durumda. Ben bu ürünü aldığım gün etiketler değişti.
Kullanım amacına göre tercihler değişiklik gösterir. Bu bizim işimizi çok rahat bir şekilde görüyor.