11.500 TL Kira
1.500 TL Yakıt (Sadece işe gidiş geliş)
2.300 TL Sigara
1.200 Gıda
Elektrik + Su + Telefon (Sabit + Internet + GSM 1800 TL

18.300 TL Genel Aylık Giderlerim Sabit

Hafta Sonları gezmeleri, sosyal işler, arkadaşlar, keyif durumları vs. 8.000 TL

26.300 TL

Evim İstanbul Tuzla Sahil'de 3 katlı bir müstakilin 1 ve 2. katları, doğalgaz yok elektrik ile ısınma sağlanıyor.
1.200 TL gıdadan kastım ayda 2 kere yapabildiğim kahvaltım (belki pazar sabahları kızım gelirse) ve içme suyu, sıvı şeyler, küçük atıştırmalıklar vs. ile çok acıkırsam aldığım tavuk döner ve içecek (60 TL).
Cep telefonu faturam hesapta 79 TL ama aşım olmamasına rağmen her ay eften püften bir vergiydi, şuydu buydu çıkarıp iteledikleri için şükür asla 120 - 130 altını ödemiyorum, internet 150 TL, ev telefonum 45 TL.
2300 TL sigara 70 Paket civarı Parliament Uzun (misafir geliyor, gün içinde 10 - 12 tane öyle veriyorum, ben de geç uyuyup erken kalktığım için çok tüketiyorum), yaşım artık 40 olduğu için ciğerlerim doldu 23 - 24 yıldır sigara kullanıyorum, masrafı azaltmak için tütün denedim, başka markalar denedim ancak inanılmaz bir öksürük yapıyor o yüzden bunu içiyorum.
1500 TL yakıt işim ve evim arası git - gel (10 km civarı), kalan gezme tozma hafta sonu yakıtları 8.000 TL sosyal harcamama dahil, bir hafta sonu için yaklaşık yakıt tüketimim 300-400 TL civarında.
Sosyal harcamalarım sağa sola araç ile gitmek, bim a101 şok da falan gezerken gördüğüm 20-100 tl civarı olan antin kuntin elektronik veya ev gereçleri, Şile 'ye gidip kahvaltı etmek (4 çay, mıhlama, menemen 110 TL civarı), belki bir Eminönü balık ekmek yemek, istiklalde boydan boya yürüyüp bir kahve içmek (Mc Donalds veya Burger dan 15 TL) aşağı doğru inerken bir dilim ananas yemek (4 TL) bir çatal yemek (5 TL) vs.
Arada arkadaşlar çağıyor bir eğlenceye gittikleri zaman bardır pavyondur klüptür bir iki uğradığım oluyor, ben alkol kullanmadığım için 2 tane Churchill, 1 su, bir çerev, bir küçük meyva tabağı.

Ben hesabı verdim arkadaşlar, benim masraflarım bu kadar, 1 aşağı 2 yukarı her ay sabit böyledir, bunlara kızımla dolaştığımız zaman yaptığımız alışverişleri, okuldan her ay antin kuntin bir şeylere istenen 300-500 TL paraları eklemedim, servisine verdiğimiz 700 TL eklemedim.
Şükür evde bir şey bozulmuyor, arıza marıza çıkmıyor da içeri girmiyorum.

Bazı arkadaşlar daha minimize et diyebilirler edemem, 40 yaşındayım dünya fakülte bitirdim, halen sabah 6.30 da kalkıp 7.10 da iş yeri açıyorum, akşam 22.30 da çıkıp eve gelip bir sonraki gün yapacaklarıma bakıp 1 gibi uyuyorum.
Çok bedel ödedim mesela bu evde oturmak için, çok yoruldum, çok bitkin düştüm, kızımın büyümesini kaçırdığım oldu, özel günleri bayramları kaçırdığım oldu, bir daha yaşanamayacak anları kaçırdığım oldu...
Bu yüzden sabah kalktığımda balkona çıkıp denizi görmek ve kokusunu almak istiyorum, bu yüzden evimde 65" bir tv de kocaman her şeyi izlemek istiyorum, bu yüzden hafta sonu uyanıp bir gidip nefes almak için insan içine karışmak istiyorum.
Herşeyi minimize etsem elimde 15.000 - 20.000 TL civarı bir para kalır ama ben oturup çürüdükten sonra bu paranın bana beş kuruş faydası yok.
Bu kadar sade ve çok uçuk olmadan yaşıyorum ama giderlerim belli....

5500 TL ile değil geçinmek fiyatlara (özellikle barınma, gıda, yakıt ve zorunlu ihtiyaçlara) zam gelmese dahi bir işçinin evine girmesi gereken rakam 10.000 TL altında olmamalı, olmamalı ki bu adam ev hanımı eşini alıp hafta sonu çocuklarıyla dışarı çıksın bir Üsküdar Kadıköy Eminönü yapıp balık ekmek (35 TL) yiyebilsin, a101 şok bim vb. bir yere girdiğinde çocuğu 5 liralık abur cubur istedi mi ağlatmadan alabilsin....

Kısaca ben çürüdüm, çok çalışmaktan, sürekli telaşla koşturmaktan, yarını düşünmekten... Artık genç kardeşlerim arkadaşlarım çürümesin biraz rahat hareket etsinler istiyorum ama sadece istek olarak kalıyor bunlar....

(Aylık gelirim merak ediliyordur muhtemelen 30-35 bin arasında değişiyor ortalamada, kimi ay 10-15 olur kimi ay 40-50 olur, bazen iki ay üst üste 8 - 10 - 12 olur, yarın ne getirir hiç ama hiç bilmiyorum....)