Wertomy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öteki videolardan şu farkım var dersen izleyeyim hocam. Senin oluşturduğun karakter dünyada tek mi, değil. İçerisindeki olaylar dediğin şey de eğer hareketlerse, oyunda zaten her hareket kodlanmış olduğu için bu da fark değil. Oyun videolarında kamera ile görüntün yoksa özgün yine olamazsın. Seslendirme yapıyor olsan bile görüntü aynı. Youtube içerisindeki tüm videolarda yer alan görüntüyü kodlayarak saklıyor. Sen bir videoyu ikinci defa başka kanala yükle bakalım anında yakalayıp da ilk yükleyen kanala bildirimde bulunmayacak mı. Açıkçası Youtube politikalarına aykırı durum bu var. Hepimiz Fifa'da ayrı karakter yapalım. Biri kel olsun, öteki uzun saçlı, biri iri yapılı olsun, öteki cılız. Her türlü tekrar içerikten para kazanman kapanır. Hadi şansına açıldı diyelim, mutlaka kapanır. İşte bu yüzden videoyu özgünleştirmen gerekiyor. Videoya ses ekleyince özgün olmuyor, videoda kırpma yapınca özgün olmuyor, videodaki görüntüye filtre ekleyince özgün olmuyor. Halen daha videolarını savunuyorsan sana tavsiyem, 40 fırın ekmek yemen lazım.
Sadece ses bile kullansan şu videoların üstüne para kazanman açılıyor. 40 fırın ekmek yemen lazım diyen adam daha videoları izlemeden önyargı yaparak yorum yapıyor. Burada asıl mesela kendi söylediğinden bile emin değilsin ya da hiçbir bilgin yok. Herhangi bir videoya fikrini belirterek görüntü aynı olsa bile hatta farklı birisinin videosu olsa bile eleştiri yaptığın için video onaylanıyor. Benim oynadığım oyunu fifa ile örnek tutuyorsun +120'den farklı karakter ve onlara gelen tonlarca özellik var her hafta bunları videoya dökerek video yapmakta ne gibi bir sakınca var ? Benim burada yardım isteme amacım benim dışımda videolarına hiçbir düzenleme yapmadan dümdüz video atarak para kazanmasını açan kanallar varken benimkinin neden onay almaması. Ayrıca youtube kodlayarak saklıyor demişsin ama youtube'a başka platformdan benim video mu benden önce atan birisi bana telif atabiliyor. Neyse ezber bilgilerinle sana hayatında başarılar.