BARLO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım hocam çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.
Merhabalar.
Şahsa bir sonraki duruşmaya kadar ZARARINIZI KARŞILAMASI için süre verilmiştir. Yani aldığın parayı geri ver gibi bir şey yok. Makul bir temele dayanan zararı talep edebilirsiniz. Örneğin dolar hesabı, enflasyon oranları, banka faizi gibi işlemlerle yoksun kaldığınız karı talep edebilirsiniz. Kabul etmezse duruşmada dile getirirsiniz. Duruşmada hakim size zararınız karşılandı mı? Şeklinde soracak. O zaman sizde durumu anlatabilirsiniz. Şu kadar para dolandırıldım ama bugüne kadar şu kadar zarar ettim gibi açıklarsınız. Makul bir talebiniz olursa hakim kabul edecektir. Sizin zararınız karşılanmadan da mahkeme zararın karşılanması ile ceza indirimi hükmünü uygulamaz. Normalde sanığın size ulaşması lazım ama sizde sanığa ulaşabilirsiniz. İlk duruşma tutanağında şahsın telefon numarası yazabilir. Ama görüşmede ılımlı olmaya çalışın. Sizi gaza getirip suçlu duruma düşürmeye çalışabilir. Dolandırıcılara çok güven olmaz. Zararınızın 3-5 altını da kabul etseniz iyi olur. Adam vaz geçerse o parayı da alamama ihtimaliniz var. Bazen cezaevine gireceksem az çok fark etmez diyebiliyorlar. Maalesef sizin paranızı almak için uğraşmanız gerekiyor. Geçmiş olsun. Başka bir sorunuz olursa profilimdeki WhatsApp bağlantısından benimle iletişime geçebilirsiniz.
İyi forumlar