Alakaya maydonoz... Her iki düşüncede de senin gibiler yüzünden sorunlar oluyor...
Devlet kendi imkanıyla yapabiliyorsa onlarıda devlet yapacak yada işletmek isteyen tahattüt almadan yapacak.
Cahillik zor iş... Konudan konuya atlama...
Ayrıca senin borcunu ödemek zorunda değilim. Kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil.
Hocam çok nazik bir dil ile cevap vermeye çalıştım ancak nedense yine öfke kusup bir de aşağılama yapıp üzerine cehaletle itham etmişsiniz.
Öncelikle tabi ki devlet kendi imkanıyla yapıyor bunları, alacağından vazgeçiyor, bu alacaktan vazgeçecek kadar (yada vazgeçtiği tutar kadar) bize bir yük külfet durumu olur mu?
Devletin şuanda maddi olarak fakirlik ötesinde olduğunu düşünürsek tabi ki olacaktır diye sanıyorum, yani evet sizin talebinizde olduğu gibi kendi imkanı ile yapıyor ancak
devletin gelirlerinin büyük bölümü vergiden geldiği için bu bölüm gelemeyeceğinden ötürü dengelemek için vatandaşa yansıyacaktır.
Ben şunu sordum sadece, bu rakamsal yük olarak inanılmaz küçük bir külfet.
Yap İşlet Devret ve garantili yolcu/geçiş/hasta kapsamında olan özel şirketlere bunun yüzlerce katı aktarılıyor, üstelik döviz üzerinden artıyor bu sürekli olarak.
Sığınmacılar için yapılanlar da çok ortada, inanılmaz bir yükü omuzlamış durumdayız, merkezin kasasında eksik olan rakamlar, likit ve nakdi varlıklar büyük ölçüde kayıp.
Bakanlıkların bütçe fazlaları sarayın harcamaları için aktarılıyor (Son örnek MEB), ekonomi uzmanları bugün kayıp olan rakamların 450-560 milyar dolar civarı olduğunu belirtiyor.
Şimdi konuya dönecek olursak, bu yukarıda saydıklarım içinde aynı cümleyi kurmuş ve aynı görüşte olabilirsiniz tabi ki,
Ben hiç birini finanse etmek zorunda değilim diyebilirsiniz elbette, konudan konuya atlamadan merak ettiğim ve örneklerle açıkladığım şekilde sordum sadece.