Sonuna kadar katılıyorum.
İşçinin hiç bir değeri yok. İşçiyi atmak , azarlamak , hakkını vermemek herşey serbest.
Taşören sistemi beladır.
Taşeronun, taşeronun … taşeronu işleyişi bitmediği sürece bu böyle devam eder. Hiçbir zaman anlam veremedim neden 10 tane aracı oluyor ve neden bu insanlar hiçbir şey yapmadan cebe para indiriyor ?
Hocam bir laf var “ devletin malı deniz yemeyen keriz” diye bunu bu ülkede maalesef yapan öyle fazla bir guru var ki.
Gençler iş beğenmez tabi, geçen gün ağır yaşamları izliyordum tlc de, ulen dedim adamların alım gücü öyle yüksek ki bir yemek söylüyor 10 dolara tabi şişerler dedim kendi kendime. Biz İnan obezite bile olamayız bu alım gücü ile dedim kendi kendime.
gelişmiş ülkelerde ki gençler ile bizim kileri bir kıyaslasak iş beğenmemesi ve dışarıya kaçmaya çalışması bana gayet makül ve mantıklı geliyor. 5500 tl ye ezilsin mi çocuk?
İstanbul havalimanı inşaatında çalıştım. Şantiyeye gittiğim son gün, binada bir kadın çalışanın yüksekten atlayarak intihar ettiğini duydum. Duyduğum kadarıyla şef mobbing yapmış.Bu ülkede mobbing taczi vs öyle çok ki. Gözümle görmedim ama bir şantiye alanında neden durup dururken insanlar intihardan bahsetsin.
İşte böyle olaylar medyada hiç yayınlanmadı. O zamanlar bu türden başka şeyler de söylendi medyada. Binlerce kiş iöldüğü söylendi.
Sayı o kadar fazla mı bilemem ama işçinin insan olarak hiç değeri yok. 2001 yılından beri kaç tane şantiye gördüm. Yemekten zehirlenenler bile oldu. Ama birkaç kişi avanta alacak yolunu bulacak diye yüzlerce binlerce işçi harcanıp gidiyor.
Kimsenin de umurunda değil.
İşçinin köpek dara değeri yok. Gerçekten de...