Yıllardır yapay zeka hakkında birçok haber yayınlandı birçok yorum yapıldı. Google facebook youtube kullanıcısı olarak yapay zekanın beim işime hiç yaramadığını söylemeliyim. İŞİN DOĞRUSU: YAPAY ZEKA KULLANICI FAYDASINI GÖZETEN PEK BİR ŞEY YAPMIYOR.

BİLİM VETEKNOLOJİ ÖNCELİKLE EMPERYALİZM VE SÖMÜRÜ İÇİN KULLANILIR. Bu yüzden şirketler yapay zekayı kullanıcı faydası için değil, öncelikle kendi çıkarları için kullanılır.

G_F_T_Y üzerinde öyle sahtecilikler, spamlar oluyor ki, değil yapay zeka, basit bir algoritma ve botla bile bu sorunlar çözülebilirdi. Ama firavunların pek umurunda değil.

Peki nerede bu yapay zeka, bir örnek vereyim.

Bir youtube videosunda dekolteli, yarı çıplak bayan görseli varsa youtube bunu algılayıp VARSAYILAN VİDEO GÖRSELİ olarak atamasını yapıyor.
Diyelim ki 3 dakikalık video yüklediniz, videoda sadece 1 saniye veya yarım saniye görünen bir bayan var. Video yüklendiği anda şaşırtıcı bir şekilde o bayan görselinin video varsayılan tanıtım görseli olarak atandığını görüyoruz. İştebu iş çok karmaşık çok güçlü yapay zeka isteyen bir iş. Çünkü video yüklemek ve yüklendiğini sitede görmek birkaç saniyelik iş.

En az 3 dakikalık bir videoda sadece 1 saniye görünen bir bayan görselinin atanması sizce rastlantı mı? Ben bunu çok uzun zaman önce fark ettim ve basit birkaç deneme yaptım. Bir videoyu birkaç kez ayrı yerlerden kırpıp youtubea yükledim. Her seferinde sadece bir an görünen bayan görseli atandı.

İnsanların birçoğu bu şekilde dekolte bayan görseli olan videoları merak edip izliyor. Daha doğrusu u görsel faha fazla fikat eçkici ve izlemeye teşvik edici oluyor. Youtube da insanların bu zaafiyetini kullanıyor.

Böyle bir konu açtığım zaman insanların çoğu DAHA ÖNCE İLGİ DUYDUĞUN ALANLARDA VİDEOLAR GÖSTERİLİR gibi anlamsız ve konuyla ilgisiz yorumlar yapıyor.
Youtube tarafından özellikle işletilenbir algoritme var ve ben bunu deney yaparak birkaç kez görmüş oldum. Siz de aynı deneyi yaparak şahit olabilirsiniz.

Bu deneyi yapmasanız bile, bu türden görsel kullanan videoları izlediğinizde farkedebilirsiniz.

İnsanları izlemeye teşvik etmek, daha fazla sitede -uygulamada zaman geçirmesini sağlamak için yapıyorlar bunu.
Oysa kullanıcının ihtiyacı olan spamla mücadele, sahte içerik, spam etiketleme gibi alanlarda bu platformların hiç etkisini göremiyoruz.

Yapay zeka ile ilgili sürekli haberler yapılıyor ama maalesef yapay zeka her şeyden önce manipülasyon ve şirket yararı için çalışıyor.