Öncelikle günaydın herkese. Tüketim çılgınlığı olmayan biriyim ve ihtiyacım olmayan hiç bir şeyi almıyorum. 4 yıldır iphone 7 kullanıyorum sıfır satın aldım ve aldığım telefon çöp olana kadar değiştirmeden kullanıyorum. Iphone 7 2. yılının sonuna doğru sorun çıkarınca cihaz sıfır olarak gelmişti bu sayede 2 yıllık telefon diyebiliriz. Fakat her yıl telefonun pilini değiştirsem bile şarj gerçekten çok az gidiyor. Ortalama telefonu hiç kapatmadan elimde oynarsam 2 saatte şarj bitiyor günde defalarca şarja takmak zorunda kalıyorum. 6 ay önce pilini değiştirttim fakat şimdi servis yazısı var ve daha bu sabah %34 şarjı varken bir anda telefon kapandı. Sabah gidip tekrardan pil değiştireceğim fakat değiştirsem bile aralıksız kullanımda yine de 2 saatten fazla gitmeyeceği için yine beni 6-7 ay götürecektir.

Fakat sıfır telefon fiyatlarına bakıyorum vatan bilgisayarda en düşük iphone 11 normal kalmış. Ama daha bir kaç ay önce sanırım yanlış hatırlamıyorsam 11-12 bin TL arasında olan telefon 17 bin TL olmuş 128 GB olanı. Şimdi ben bu telefonun bataryasını değiştirsem bile 2 saat kullanabilecekken 6-7 ay sonra iphone en düşük 23-30 bin TL bandında olabilir. Bu yüzden sıfır bir telefon alıp en azından 2 yıl garantili kullanmak istiyorum ve şarj benim için önemli.

Iphone isteme nedenim fotoğraf ve video işi ile de uğraştığımdan dolayı applede hiç sorun yaşamadım ve satın aldığım programlar var. İnternetten elektronik cihaz almayı sevmediğimden vatan bilgisayar veya media markette en düşük iphone 11 düz modeli var. Acaba bu telefonu uzun süre kullanıpta şarj süresi ile ilgili yorum yapabilecek arkadaşlar var mı? 12-13-14 alabilecek param var fakat istemiyorum gereksiz yere çok para harcamak mantıklı gelmiyor. Zaten iphone 7 işimi görüyor fakat şarj sorunum var.