HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, daha önce konuşulan cihazları kullanmamış biri olarak ne gibi kolaylıklar var. Yani daha iyi demiyorsunuz da çok çok iyi olduğunu anlattığınızdan merak ettim. Uzun vadede ben de bir tane düşünüyorum. ( Anlarım ki anlatmak uzun sürer ama temelde en büyük farkları yazabilirseniz sevinirim.)
Hocam ben cevap verim.
- İlk olarak pil süresi gerçekten çok uzun. Yani öyle yarı yolda kalma durumu yok. Misal veriyorum bir kahve içmek için oturdunuz yada bir toplantıdasınız pil yüzdesi %50 olsa bile dert etmezsiniz. %50 de olsa bile normal kullanımda rahat 3-4 saat götürüyor. %100 pilde kullanıma göre değişiyor ama benim ortalamam 6-10 saat aralığında, kullanıma bağlı değişiyor.
- Sistem aşırı stabil hocam, öyle programların kastığı veya bozulduğu bir durum yok. Mesela premiere pro yada farklı bir düzenleme programında dosyaları attınmı anında yansıyor, oynatmaya basınca oynatıyor. Windows cihazlarda kasılmalar oluyor genelde.
- Ekran çözünürlüğü ve kalitesi muazzam. Ekran parlaklığı gerçekten güzel ve yanyana koyunca farkı anlıyorsunuz.
- Ses olarakta gayet iyi berrak temiz sesi var.
- Taşınabilir ve ağırlığı düşük. Şarj kafası telefon şarjı gibi ufak ve kablo ince type c kablo.
- Ek olarak güvenilir, mac olduğu için.
- Çoklu program açtığınızda kasma donma yok. Stabil çalışıyor.
- Hızlı şarj oluyor, yaklaşık 1 saatte %70, 80 e varıyor sanırım.

Eksi yanları yok mu evet var.
- Alışması biraz zaman alıyor.
- Bazı uygulamalar ücretli
- Pahalı cihazlar ve yan ürünleri de pahalı maalesef.
- Type c girişi olduğu için dönüştürücü gerekiyor. Yani klavye, mouse yada ekran bağlamak isterseniz type c dönüştürücüye ihtiyacınız var. Ekran için type c to hdmi kablolar var. Fakat usb vb kullanacaksanız 7artı1 dönüştürücü almak gerekiyor. Ben 200 TL ye almıştım halen onu kullanıyorum.
- Ben normalda harici klavye mouse ile kullanmayı seviyorum ama bu aralar evde olduğum için klavye mouse olmadan kullanıyorum. Sağ tarafta elim sürtüyor sürekli ve metal kısımda hafif renk farkı oluştu. Işığa doğru bakınca belli oluyor ama hafif.

EminSargin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, öncelikle ben dağınık birisiyim bilgisayarımda yeri geliyor 25 sekme 3 tane farklı ide 3 farklı masaüstünde farklı farklı uygulamalar açık oluyor. Böyle daha rahat çalışıyorum. 16 gb pro m1 modelini kullanıyorum. Bilgisayar 1 kere bile o kadar program açık olmasına rağmen donmadı. Hatta bazen açtığım programı aylar sonra fark ediyorum.
İşletim sisteminin çok stabil olduğunu hissediyorsunuz hiçbir program hataya düşmüyor. Terminal ve brew ikilisiyle neredeyse her programı bağımlılık derdini düşünmeden kurabiliyorsunuz. Bir geliştirici olarak çok hoşuma gidiyor. Ben 13 inch modelini kullanıyorum bilgisayar çok kompakt ve hafif. Ve şarjı gerçekten çok gidiyor. Sarjı fulledikten sonra 1 gün gidiyor 10 saat full kullanım
Eğer almayı düşünüyseniz kesinlikle tavsiye ederim.
Teşekkürler hocam, m1 air 8gb olan modelden var. Ben de memnunum