Kendi sektorumde (matbaa) yıllardır emek veren birisiyim. Hala da emek veriyorum. Dışarda geziyorum sahadan bile güzel iş topluyorum. Yaptığım işi kaliteli yapmaya özen gösteriyorum. Ancak;
Hangi sektör olursa olsun, daima bir yenilik ve gelişmişlik vardır. Bunları da takip etmek kendini geliştirmek gerekiyor. Ara ara fuar olur başka şehirlerde, "amaan nasıl olsa para kazanıyorum makineyi napcam" diyip gitmemezlik etmiyorum. Yeni makineler yeni sistemler tanıyorum. Kendini gelistirmek zorundasın.
Aynen öyle sürekli gelişim gerekiyor . Ama üzüldüğüm kısım birkaç yıl yatarak üniversite geçiren kendini geliştirmemiş insanların iş sahibi olacaklarını sanmaları üzüyor. Hayatın darbesini mezun olduktan sonra yiyor insan. Benim bunları yazmamda tesir etmeyecek ama mezun olduktan sonra işsiz kalıp cepte para kalmayınca o zaman işte hırslı olanlar kendini geliştirenler kazanıyor.
Valla şuan canım istemediği için ticaret vs yapmıyorum, Ama sanıyorlar ki saksıda ki çiçek gibiyiz. 😁 Velhasıl kendini geliştirmek önemli, Her alan da, uzman olmana gerek yok bilgin olsun yeter. 😊
Her alanda herşeyi bilmek gerekiyor belki de bu benim meraklı yapımdan dolayı bilmiyorum

kendimi hiçbir konuda uzman seviyesinde görmüyorum ama karışık herşeyden biraz biliyorum. Udemy arşivime baksan herşeyden alakasız farklı farklı dersler var

müsait oldukça izliyorum