tolgaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İss i bırak uçaklarda havada uçuyor abicim sen neden buna kafayı takıyorsun ki onu anlamıyorum. Düz dünya uydu da olmaz demedik. Düz dünyada da 50 bin km ye kadar çıkabilirsin bunlar mevzu değil.

Bak şimdi sana bilimsel makale ;
40 bin km dünya var. 111 km meridyen boyu ,100 km de 784 metre kaçınılmaz eğim olması lazım. Buna göre şu resimdeki düzlüğü bana açıklarmısın ? Ben sana bu soruyu 5. Kez soruyorum. Bu görüntüde yatay olarak 2000 km den ötesini görüyorsun. Diğer camdan da baktığında 2000 km görüyorsun. Toplam 4000 km. Çok para vermene gerek yok 200 dolara türk hava yolları çıkarıyor. 😂 Bu resmi kendim çektim ayrıca

Dünya'nın eğimini metre cinsinden kullanmak doğru değildir çünkü metre cinsinden kullanılan birim, Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeğini doğru bir şekilde ölçemez. Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeği, Dünya'nın yüzeyinin bir düzleme göre eğimini ifade eden derece birimine dayanmaktadır. Dünya'nın yüzeyinin bir düzleme göre eğimini ölçmek için derece birimi kullanılır. Ancak, metre cinsinden kullanılan birim, Dünya'nın yüzeyinin bir düzleme göre eğimini doğru bir şekilde ölçemez. Bu nedenle, Dünya'nın eğimini metre cinsinden kullanmak doğru değildir.