Üniversiteden mezun olduğum 2015 yılında yeni mezun birinin benim alanımda işsiz kalması çok düşük bir ihtimaldi. Tüm sınıf arkadaşlarımdan işsiz kalan birisi bile olmadı. Şuan yeni mezunlar için nasıl bir süreç işliyor biraz uzağım ama, o zamanlar çok fazla yetişririlmek üzere yazılımcı vs. çok fazla vardı. Ki bu yetiştirilmek üzere kısmı 1 maximum 2 ay içerisinde sektöre adapte edebiliyordu.

Okuldaki eğitimin sektöre yakınlığı olarak görüyorum aslında. O zamanalar okulda, web tabanı programlama, mobil programlama, görsel programlama, nesne tabanlı programlama dersleri kurtardı belkide bizim sınıfı? Bir framework kullanmayı öğretmedi okuldaki eğitim ama, algoritma ve nesne tabanlı programlamayı ve uygulamasını çok iyi öğretti. Bunun sayesinde bir çoğumuz sektöre 1 2 ayda adapte olabildik. Şimdi mezun olduğum okula gitsem baksam aynı dersleri aynı yöntemle devam ettiriyordur ama 7 yılda çok sey değişti. O bilgilerimle suan sektöre girmem çok çok zor olurdu diye düşünüyorum. Bunuda üniversitelerin gelişen sektöre ayak uyduramaması ve geri kalması olarak yorumluyorum. Hatta son 7 yılda ayyuka çıkan üniversite kadrolarının siyasi partilerin niteliksiz adamlarıyla dolmasının da etkiside yüksektir.