Neden kalksın ki askerlik cok guzel bisi
Zorunlu askerliği zorunlu kılıp yanında isteğe bağlı olarak dehşet deli kapısı olan bedelli askerliği öne sürüp deli divane gelir kapısı elde etmişken neden kalksın ki? Tıpta bir şey vardır, önce hasta eder sonra ilaç satar. Önce zorunluluk devam eder, sonra kendi zorunluluğunu para ile bedelsize çevirir.
Bir asker yemek yiyor ve ayda alırsa 300 TL para ?
Bumu zarar o askerlerin yerine uzmanların rutbelilerin olduğunu düşün hem yemek hem para 😃
Kusura bakma da rutbelide gidip tuvalet temizlemez ortalığın mintikasini yapmaz o pisliği kaldıracak birileri lazım oda asker işte yani sen o işi unut
Güzel olmasına güzel ama 100 kişiden 80 i istiyerek gitmiyor ve oldukça masraf bunun yerine sözleşmeli ve profesyonel askerlere yatırım yapsalar çok daha iyi olur
güzel kısmı neresi acaba hocam söylermisin, bende 6 ay hakkari yüksekova'da yaptımda, güzel kısmını göremedim, zorunlu olmasa gitmek istemezdim.
Hesabı mikro değil, makro yapmalısın.
İnşallah kalkar neden kimse istemediği bir şeye zorlanır ki.Gönülülük esasına bağlı olsa süper olur.
Vicdanı red de umursanmıyor.
Git kardeşim yap o zaman askerliği yine gönüllü git
Türkiyenin nasıl bir konumda olduğunu sen bilmiyorsun herhalde askerliğin kalkma ihtimali yok birde bunun polemiğini çıkartmayın lütfen ya gideceksiniz yada gideceksiniz bu kadar basit.
Savaşta zaaiyat vermek mi önemli savaşı kazanmak mı?
ali babacan kaldırılacağını söylüyor
Pazartesi 80k yatıracağım devlet vazgeçer mi bu gelirden ?
Peygamber zamanından belli olan bir seyin
Atatürk'ün den de bu zamana kadar gelmesi
Ve Türk gencinin askerliki yadırgamasını bir türlü anlamıyorum
Ben yaptım en kotu yerde olmadına ragmen suan deseler gönüllü yine yaparım
Geri kalan 5+1 i ikna ederse kaldırır hocam
Kaldırılmaması hatta ve hatta bazı meslek dalları haricinde ki onlarda askerlik süresi boyunca kamuya çalışarak bu görevi ideme ettirmeli zorunlu kabul edilmesi ve cezasınında daha ağır olması taraftarıyım.... Her Türk gencinin askeri eğitim alması önemli bu basit gelebilir ama ilerleyen dönemde yararı olacaktır. Her Türk Asker Doğar. Boşuna denilmemiş...
15 ay askerlik yaptım bugün çağırsınlar yine giderim
Sen yine 6 yapmışsın ben 17 ay yaptım hocam
Askerliğini yapan birisi olarak, çekirdeğimi yiyip mesajları okuyorum
valla kaldırır kaldırmaz bilemiycem sadece dile getirdiğini gördüm . Diğer partilerden böyle bi açıklama görmedim
Makro düşünüyorum dediğin gibi ozaman
Ben yaptıysam sizde yapicaksiniz iyi formlar 😊
Gece 3 5 nöbetlerine ben senin ailen için uyandım sende benim ailem için uyan bir şey olmaz Suriye sınırındaydım işi tartışmaya dökme 12 ay yaptım 6 ay yapicaklar hala askerlik kalksın diye umut ediyor anlam veremiyorum. 1 ayda izin desen 5 ay yani 5 ay vatanı görevini yapmayanda ne biliyim artık.
Evliler annesi babası hasta olup evde tek çocuk olanlar için geçerli değildir bu lafım.
Şuan ülkenin zaten operasyona giren askerininin yarısından çoğu komando profesyonel asker diğer kısmı normal er onların hepsi zamanlar profesyonel hale getirilecek diye söylüyorlar bunlar pat diye birden olacak şeyler değil ortaya konuşuyorsun ayrıca ülkede askerlik bitmez sen bu ülkenin nasıl kazanıldığını bilmiyorsun herhalde bu ülke profesyonel askerlerle kazanılmadı bu ülke yüreği olan ezanlarla inançla taktiklerle kazanıldı bana popüler kültürle konuşmayın lütfen şuan savunma sanayiisi her ay bir haber paylaşıyor %70 lerde yerlilik oranına sahibiz diye övünülüyor onları konuşacağımıza askerlik kalkarmı diye konuşuyoruz ciddi diyorum bu ülke savaşa girse ülkenin yarısı kaçacak yazık vallahi.
Daha yeni tecil bozdum, ben geldikten sonra askerlik kalkar ise isyan ederim
Askerlik isteğe bağlı olmalı. Savaşların artık ekonomiyle ve teknolojiyle yapıldığı bu devirde senin savaşta konumlandırdığın 50 fiziksel asker belki 1 tane insansız hava aracına bile karşı koyamaz. Halen daha vatan millet edebiyatıyla boş duyar kasmak bana mantıksız geliyor.
Geçmişi bilemem fakat günümüzde askerlik:
Kantine git gel, odayı süpür temizle, çay getir, masaj yap, kantine git, bu çay acı olmuş yenisini getir, tekrar kantine gidip kolada al , döner yaptır gel bana

fazlası var azı yok
vallaha hocam ne yalan söyliyim askere gitmeden önce bende sizinle aynı düşünceydim, gittikten sonra rütbelilerin boş boş keyfi emirleri, yaptırdıkları işler, egoları sinir stres küpü yaptı beni, inanırmısınız bilmem stres ve sinirden kıvırcık dalgalı saçım, düzleşti, dökülmeye başladı uzaması yavaşladı
hocam vallahi helal olsun, ben 12 ay yapanlara bile acıdım yani 6 ay değil 1 gün bile çekilmez
2 haftası da askeri ceza yeri disko dedikleri yerde geçti =).Kalkmış disko cezası sanırım artık.
Kıbrıs'ta normal askerlikten sonra 40 yaşına kadar yılda 1 gün yine askerlik yaptığın yerde üniforma giyip yapıyorsun seferberlik adı altında
eskisi gibi ceza vs yok, direkt askerliği uzatıyorlar 1 hafta, 1 ay, çok sıkıntı yaparsanda çürük verip yolluyorlar
Zorunlu askerlik kalkamaz, herkes temel silah eğitimi almak zorunda. Herhangi bir saldırıda önce kendini savunmasını öğrenmelisin. Allah göstertmesin. İyi forumlar.
Valla 80 bin TL 3 ay önce ödedim kaldırılırsa artık benim şansa

kaldırılması taraftarıyım.
Türkiye gibi bir konumda olan ülkede zorunlu askerliğin kaldırılmasi pek mümkün değil ayrica 15 sene önce askere gidenlerin kötü anilarini anlatmasi şuanki nesili askerlikten korkutuyo ama artık 6 ay ve abartıldığı kadar zor yapilmiycak birşey değil. Zorunlu askerlik belki bir gün kaldirilir diye sürekli tecil vb yollarla askerlikten kaçanlar hem o korku ile yıllarca hayatini sikintiya sokuyor hemde işin sonunda yine askere gidiyolar
Zorunlu askerliği vatanseverler için yapsınlar gerisi yapmasın bedelide yüksek olur yeterli
6 aylık askerlik sürecimde silahı elime 3 kere aldım 2 si komutanınkini taşımak içindi biride yalandan atışa götürdüler öyle 15dk da atıp çıktım

15dk eğitim için 6 ayımızı kölelik yaparak geçiriyoruz o eski askerlik yok artık askerlik günümüzde kişisel iş hizmete döndü
Zorunlu askerlik mi büyük yük

Çok güldüm gerçekten
Bende 15 ay yaptım Allah nasip etti sizin gibi aynı düşüncedeyim bir daha çağırsalar yine koşarak giderim askerlik dünyanın en basit mesleklerinden birisidir verilen emre uy yap denileni yap kafan rahat olsun soracak olursanız hatay dörtyolda yaptım patlamaların en yoğun olduğu dönemlerdi askerlik yapmak istemeyenler tabikide olabilir hatta devlet isteyenlere bu imkanıda sağlayabilir fakat kamu personeli olamaz şartı getirebilir askerliği yapmak istemeyen kamudan maaşda almayı istemez diğer yaptırımda parayı ver yapma şuandaki miktar ne kadar bilmiyorum ama 1 katı daha yükseltilebilir bu benim düşüncelerim yapmak istemeyenede saygı duyarım yapanada ama bazı şeylerden mahrum kalmaları gerekiyor.
Zorunlu askerlik kalkmıyor. Herkes seve seve yapacak. Ben eşek miyim 30 40 k verdim devlete herkes yapacak yok böyle dünya ...
Kalkacak birşey varsa asker görürsünüz
Yapmayanlar içindir yorumum