Pipocu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durum için en etkili kurtuluş ve aramaları minimuma indirme yöntemleri.

- Bu aramaları engellemenin en iyi yolu telefona indirebileceğiniz arayanın kim olduğunu gösteren yazılımlar. Ama bu yazılımlar da artık çok da etkili olmuyor maalesef.

- Beni geçen yıl abartısız günde 50`den fazla kez farklı numaralardan ararlardı. Bu pazarlama altyapısını kullanan bir reklam ajansı çalışanı arkadaşımın uyarısı ile aşağıdaki yöntemi kullanıyorum. Şu an haftada 1-2 arama geliyor en fazla.
Bu altyapıyı kullanan sistem ve robotlar telefonu açtığınızda "konuşmanızı" baz alıyorlar. Konuşursanız rehberlerinde aktif olarak kalıyorsunuz. Konuşmaz iseniz aranma oranınız düşüyor. Şüpheli gördüğünüz numaraları açtığınızda "ses vermeyin" bant kaydı konuşmaya başlar ise hemen telefonu kapatıp numarayı engelleyin.
buna katılıyorum,beni arayanlarda acayip azaldı bu ara çok şükür.dediginiz gibi hocam,normalde günde 50 defa farklı farklı numaralar arıyordu,açmıyorum.zaten genelde pc başındayım,telefon çalarken bi yandanda numarayı hemen netden aratıyorum.bi bakıyorum,birileri bişeyler satmaya çalışıyor işte spam filan yazıyorlar.çalıp çalıp susuyor,sonrada o numarayı engelliyorum...

yalnız bu şekilde yaparken 2 defa sorun yaşadım,bankalarla ilgili.arayan bi numarayı bu şekilde engelledim,enpara hesabıma giremez oldum.ondan sonra günlerce bu sorunu çözmeye çalıştım,enparayı aradıgımda bizi engellediginiz için sms alamıyorsunuz dedi.engelli aramaları temizledim,hepsini tekrar açtım.enparaya giriş yaptım ama tekrar aramalar,smsler gelmeye başladı ve bu numarayıda bi yere kayıt ettim o zaman.bana digiturk üyeligi,internet satmaya çalıştılar bizzat o numaradan.tekrar engelledim,enparaya girmek istedigimde ise yine sms gelmemeye başladı.bana internet satmaya çalışan numarayı engelleyince,enparadan sms gelmiyor aynısını iş bankası hesabımdada yaşadım...yani numaraları engelledikten sonra bu şekilde bi sorun yaşarsanız,anlayın ki benim gibi o bankanın (yada neresi ile ilgili sorun yaşıyorsanız işte) oranın numarasınıda engellemişsinizdir.tutup ben bunu enparaya söylesem,imkanı yok kabul etmezler.biz neden size internet satmaya çalışalım filan derler ki o an aslında yenilemeye çalıştıkları internet 2 yıl önce kapatılmış bi hatdı ayrıca,bildigin dolandırıcıydı arayanlar yani.ama kime ne anlatacaksın...