Ben excelde önce anahtar kelimeleri listeliyorum (kd göre) sonrasında yan sütuna link yapısını oluşturuyorum. Örneğin adanadaki en iyi restoranlar anahtar kelimesi için yan sütuna adanadaki-en-iyi-restoranlar şeklinde belirtiyorum bunu kısa bir formül ile oluşturabilirler. Daha sonra içerik oluşturulmadan önce nerelere yönlendirme yapabileceğimi tespit ediyorum. Burada devreye ctrl + f giriyor. Excelde alakalı olanları aratıyorum. mesela ceyhandaki en iyi restoranlar diye buldum diyelim onu hemen adanadaki en iyi restoranlar anahtar kelimesinin yanına link şeklinde (ceyhandaki-en-iyi-restoranlar) şeklinde yazıyorum. Tabi tam tersini ceyhan yazısına adana şeklinde belirtiyorum. Bu şekilde daha ortada içerik olmadan nereye linkleme yapabileceğimi biliyorum. Daha sonra ilgili içerik paylaşıldıkça excel'den takip ediyorum ve onu işaretleyip linkleme yapıyorum. Ha bir de yeni başlayan arkadaşlara benim de yaptığım hata olan az aranma hacimli kelimelerle uğraşmamasını öneriyorum tamamen zaman kaybı Sıralama aldıktan sonra her içeriğiniz aylık total aranma hacminin %1'i kadar görüntüleme alacak. Yani aylık 100 görüntülemeli bir anahtar kelime için içerik yazıyorsanız sizin günlük hitiniz ortalama 1 1.25 olacak (çok deneme yaptım genelde bu şekilde farklı olanlar aydınlatabilir) . Bu nedenle sizi tatmin edecek hacimde içerik oluşturmanız en iyisi. Anahtar kelime sayınız fazla ise 1.2k üstü denenebilir.