Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birçoğu da yalan söylüyor, hangi usta çırağına 10k para veriyormuş. Üstüne sigorta, artı yemek.. Bunlar boş laflar. Gidin bir sanayiye sorun çırağa ne kadar alıyor, gidin bir restorana sorun garsona ne kadar alıyor?
Birde şu kafadan çıkmak lazım; biz zamanında çok çektik şimdikilerde çeksin. Niye? Tamam geçmişte hayat şartları zor, teknoloji az vs olabilir. Ancak zaman değişti ve değişiyor ve bazı davranışlarında değişmesi lazım.
çIarağa 10 bin lira neden verilsin ? Çırak iş öğrenir harçlık alır Usta/İş veren baban değil ki sana iş öğretsin. Evet ben çektim kafası gibi iğrenç bir olay var ama o zaman sen çek öğren çektirme.

Garson ne iş yapıyor çoğu servis yapmaktan aciz Dünyada garsonlar bahşişle geçinir TR de kafa kırıyorlar Hele markalı bir yerse vay haline. Yaptıkları işi evde Çocuklar yapıyor. Yok gerçekten Garson dersen Arkadaşım var 5 sene önce ayda 20+ kazanıyordu çoğu bahşiş ama ayrılınca müşteri takip ediyor

Zaman değişti çok doğru mesela Ben 5 senedir yazılım işlerini yabancılara veriyorum kafan çok rahat.

iş bilme +Öğrenme+ çalışma ama Para iste