Merhabalar, kolay gelsin.
Kendim, Google'ın mobildeki uygulamaları gibi bir mobil uygulama yayıncı olup markalaşmak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum var. Cevaplarsanız çok müteşekkir olurum.
- Diyelim ki ben uygulama mağazalarındaki yayıncı adını R10 yaptım, eğer daha bu isim herhangi bir şirketin adıysa, firma bana dava açabilir mi?
- Benim belirlediğim ismi veya benzerini kopyalayıp uygulama yayınlayan olursa, dava açma hakkım var mı?
- Ben, herhangi bir şirket kurmadan, devletle aramda bir bağ olmadan o yayıncı adını sahiplenmiş mi oluyorum? Bunu resmi olarak da mı sahiplenmem gerekli?
- Diyelim ki ben ABC Apps diye bir isimle Google Play'de yayıncı hesabını açtım ve uygulama yayınladım. Ben bu ismi resmi kurumlar aracılığıyla almadığım için başka birisi alıp, kendi şirketi olarak ilan edebilir mi?
- Reşit değilim, mobil uygulama yayıncılığı için de şirketleşip bir girişimde bulunmak istiyorum. Devlet, bununla ilgili reşit olmayanlara bir kolaylık sağlıyor mu? Kazancımdan vs. vergi verebilmem mümkün hale getirilirse öderim. Bu soru biraz konu dışına çıkmış olabilir, affola.
Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.