Hocam 2010 öncesi 10 tane footer alıp knight ve knight online kelimelerinde resmi sitesini bile geçip 1. olmuştum. Ah o zamanları iyi değerlendiremedik, rakip vs. de pek yoktu

Şimdi gerçekten çok zor seo işi.
Öncelikle cevaplarınız hepsini okudum, aklımdaki bir kaç soruya da cevap aldım. Seo her yıl değişen bir şey olduğu için her bilgi hazine değerinde benim için.
Şimdi birkaç sorum olacak size.
1) Makalelerimi en az 600 - 700 kelime yapmaya calısıyorum. Mesela saç modelleri konusunda ana başlığı yazıp, alt başlıkları da semrushtan alıp h2 ekliyorum ve her başlık altına 50 kelime açıklama ve resim ekliyorum. Bu alt başlıklar mesela 500-1.000 aranması var. Bunlara ayrı konu açıp, ana konudan site içi linkleme yapmamı önerir misiniz yoksa sadece alt başlık olarak mı kalsınlar. Yani ana konuyu 2-3bin kelime filan mı yapayım sizce?
2) Makale eklendikten sonra, Pintereste ekliyorum tek resim olarak, link alıyorum konuya. Sonra Face sayfama, twitter gönderisi olarak, diigo ve benzeri 2-3 imleme sitesine ve reddit te 30-40 kelime içerik girip link veriyorum. Sizce bu taktik iyi mi yoksa zarar verir mi? Spam gibi algılar mı bunu google. Sosyal medyalardan zarar geleceğini sanmıyorum ama reddit de her konuya link vermek ve diigo gibi imlemeler sakıncalı olabilir mi?
3) Rakipleri semrushta araştırıp .gov uzantılı linklrini buluyorum ve yorum backlik yapıyorum. Bazen 3-4bin yorum oluyor. Bu sorun olur mu? Haftada 4-5 tane yapıyorum.
4) Sosyal link satanlardan hangi türde backlink almak faydalı olur? yorum backlink, profil backlink ya da forum tanıtımı vs.
5) blogger, wordpress gibi büyük sitelerden blog açıp 10-20 konu ekledikten sonra 1 adet tanıtım yazısı ya da footer link almak mantıklı olur mu? Bunu devamlı yapmak, yani 10 tane blogger açmayı düşünüyorum zamanla.
Biraz uzun oldu ama aklımda genelde bu sorular dönüyor

Şimdiden teşekkrler.