Kendi adıma konuşuyorum, Belki de bu yüzden bir dikiş tutturamadım ama benim benim tercihim, Benim hayatım. Maalesef ki durum bu şekilde ve böyle gelmiş, böyle de gider.
O emir vermeleri , üstten bakan insanların aşağılamalarını çok küçük yaşta tattığım için o zamandan beri bir yerde çalışmak planım olmadı. b planı veya c planımda olmadı. Hiç bir zamanda olmayacak. Asgari ücretin yarısını bile kazanıyorsanız 20 bin tl maaşlı çalıştığınız yerden daha keyif alacaksınız
Aile bakıyorsanız bu durum değişebilir çözümünü bende bilmiyorum
Hayatın başında olan biri olarak düşüncemdir.
Çok çalıştım ve ara ara da çalışıyorum, hiç bir vasfı olmayan insanlardan emir almak insanın çok zoruna gidiyor.
Vasıflı insanlarda son zamanlarda aynı duruma düştüler o ayrı bir konu. Vasıflı-vasıfsız insanlık kavramını kavramamış bir insanın emir kulu olursanız halinde işiniz çok zor.
15 farklı işte çalışmışımdır 1-2 tane çalışana ara ara iyi davranan insana denk gelmişimdir. Genel olarak para veriyorum (Vasıflı olsun vasıfsız olsun) çalış bana muhtaçsın gözüyle bakıyorlar.
Büyük şirket ve holdinglerin bile gerçek yüzünü görme fırsatım oldu. Yaşarken herşeyi öğreniyoruz. Özet olarak şunu söyleyebilirim.
Ahlak ve dürüstlük sahibi insanların yükselmesi çok zor. Dolayısıyla büyük işletmelerin birçoğu, bu değerlerden çok ciddi taviz veriyorlar. Dolayısıyla bunların üst düzey yöneticileri de bu şekilde davranıyor.
Böyle ortamlarda gerçekten çalışan, dürüst ve iyi niyetli alt düzey personeli işi çok zor.