Elbette beğenmeyenler veya belli bir hedefi olupta harici işleri reddedenler vardır. Fakat çoğunluğun öyle olmadığını düşünüyorum.
2016 senesinde mezun oldum üniversiteden. Tecrübem yok diye senelerce işsiz kaldım.
Bu süre zarfında çok suistimal ettiler. Özellikle yeni mezun gençleri çok kullanıyorlar.
"Deneme" adı altında bedavaya çalıştırdılar / çalıştırıyorlar. Kaç yere girdim çıktım. Ne maaş ne sigorta ne de harçlık.
En son baktım olmuyor kafeye iş başvurusu yaptım. "Sabah 10 gibi gelirsin dükkanı açarsın paspas atarsın masaları silersin, kahveye çaya yardım edersin, nargile istenince nargile yaparsın, akşam bulaşığa yardım edersin dükkanı temizlersin gece 1 2 gibi çıkarsın" dediler.
Maaş: 1600 (o zamanın asgari ücreti)
Bu teklifi yapan adamda "gençler iş beğenmiyor" diye girdi konuya.
Kendi fikrimce: Hepsi değil fakat gençlerin bir çoğunluğu iş beğenmiyor değil, suistimal ediliyor.
Bi tarafım çıktı tecrübe edinene kadar. Şimdi ben reddediyorum gelen teklifleri.
Çok güzel anlatmışsınız. İşin kötüsü bu olayın aynısı hemen her yerde geçerli. Bunun iki tane çok büyük olumsuz sonucu oluyor.
1* Ne kadar çalışırsanız çalışın, bu işyerlerinde konumunuzda hiçbir düzelme olmuyor. Kariyer olarak ilerlemenize imkan yok.
2* Yalaka ispiyoncu aylak kişiler her zaman sizin hak ettiğiniz veya ulaşmak isteyeceğiniz pozisyonları kapmış durumda, ve hiçbir şekilde yerlerinden oynatılamıyor.
Bu da demek oluyor ki, ahlaki değerleri çiğnemedikçe kişinin ilerleme şansı yok.
Sürekli ezilmeye ve hakkı yenmeye mahkum.