Çok şükür bugüne kadar aileme yük olmadım aksine kendim de çalışarak onlara destek oldum, halen de olmaya devam ediyorum. Mesele burada ben değilim. Mesele bu ülkedeki insanların zihniyeti. Tecrübe var mı demişsiniz hangi genç çalışmak için bi kapı çalsa tecrübesiz eleman almıyoruz diyorlar. Nereden gelicek bu tecrübe gökten kendisi mi inip bizi bulucak ?
Olay kişi değil diye belirttim ama Kendiniz çalışıp okudunuz Peki özelde mi okudunuz ? Yoksa devlet okunda milletin verdiği vergi ilemi ?
Birinci ise sözüm yok ama İkinci için : O kadar okudum denmez Millet beni o kadar okuttu denir.
Üniversite yıllarında boş vakitlerinizde İş konunuz ile alakalı işlerde tecrübe için çalışanız şimdi tecrübeniz olurdu. Bir sebepten olmadı tamam O zaman şimdi tecrübe için çalışın ?
İş veren neden eleman yetiştirsin ? Elbette tecrübeli eleman arayacak adam devlet okulu değil amacı para kazanmak.
Kolay anlaşılsın diye basit bir örnek vereyim : Taksiye binerken Şoför : Araba kullanmayı Dün öğrendim ama Ehliyetim 20 Yıllık dese Binermisiniz ?
Sorun "Bedel ödemeden yaşamaya çalışmak" böyle bir hayat yok maalesef.