tolgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alan adı işi artık daha zor, epeyce bir tecrübe de lazım, bence hiç uğraşmayın ama siz bilirsiniz tabi. Bu piyasada kazanmak için yapabilecekleriniz kabaca şöyle..
* Değerinin altında gördüğünüz alan adlarını keşfetmek, değerinde veya üstü pazarlamak (düşenleri, açık artırmaları, forumları, marketleri vb. kanalları takip ederek)
* Kaliteli olduğu ap açık ortada alan adlarını almak (elbette pahalı olacaktırlar), sonra daha pahalıya satmak.
* Yeni trend kelimeleri takip etmek, Mesela Meta ve NFT son zamanlarda çıktı, iyi seçimler yapan erkenciler kazançlı çıktı.
* Türkçe ve .net uzantılı alan adlarından uzak durup kısa alan adlarına odaklanmak.
* Ucuz alternatif bulunabilecek alan adlarından uzak durmak.
* Sabırlı olup alan adlarını yüksek trafikli yerlerde listelemek, Sedo, Dan, Afternic vb.

Ayrıca, eğer bu işle uğraşan tecrübeli ve güvenilir tanıdığınız varsa alan adlarını kayıt etmeden ve fiyatlandırma yapmadan önce ona danışabilirsiniz.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Sağlık sorunumdan ötürü çok zor durumlardan geçiyorum valla dün birinden 1800 tl borc aldım onla da https://www.r10.net/domain-degerlend...rlendirme.html bu konuda gecen 4 alan adı aldım aynen dediğiniz gibi sedo, dan, afternic, godaddy ye fln listeledim bugun twitter hesabı satıp borcu ödedim sonra bunları bulunca insanların gözünde o parıltı olur ya ondan oldu yine 800 tl borc buldum ama o parıltı kısa sürdü. Neyse sağlık olsun tecrübe oldu hocam. Şuan Godaddy de refund talep ettim hayırlısı Allah büyük hocam.