Netkreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine hiç denemediğim bir yerden sordunuz hocam

Şöyle biraz hayal gücü biraz mantıksal düşünüp bir senaryo kuralım ;

Google cache tuttuğunda botların giriş çıkış oranı azalabilmekte. Cache kapalı olunca google botlarının giriş çıkışı artabilir bu da botların sürekli gezmesine yol açabilir. Dolaylı yoldan sitenin index hızını arttırabilir. (Sunucu tarafında staticslerle izleyip raporlandırmanızı tavsiye ederim)

Ancak şöyle bir şey var cache siteyi hızlandıran bir etmen, eğer ki google cacheleri kapalı olursa botlar her seferinde tekrar sayfa yüküne maruz kalacak bu da botların gezme hızını yavaşlatabilir. Sitenin yükü hafifse problem olmayacaktır diye düşünüyorum.

Tavsiyem ne olur derseniz, Google Cache sunuyorsa bir bildiği vardır diyip kullanmaya devam edebilirsiniz bence hocam
Yazdıklarım birebir doğru olmayabilir, daha önce hiç denemediğim bir konu çünkü.

Melih hocam kusura bakmasın konusunu kirlettik biraz.
Google önbellek olayından söz etmiştim araç kullandığım için detaylı yazamadım.
Aramalarda bazı sitelerde onbelligi göster dedikten sonra kaynak kodları veya ne zaman tarandigini gösteren işlevin iptali hakkında yazmıştım.
Google neden önbellek tutmak ister?
İçeriğin değişip değişmedigini önbellekten takip ediyor desek, her geldiğinde önbellek olmadanda kontrol edelir..

Hani desekki siteye yük bindirmemek için yapıyor olsa her ziyareti yüke binmiş oluyor