Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size katılmıyorum, spam icerik havuzumda 1.5 milyon içerik her içerik 2000 kelimeden oluşan bir veri alt yapım var.
Bu veriyi normal sunucuda da barındırdim reseller hosttada barındırdim.
İlk barindirdigim sunucu da site açılış hızı 8 saniyeleri bulabiliyordu bu işte bir terslik var diyerek araştırma yaptım.
Php tarafında yapılan tüm opimizasyonlar boşa uğraştı ve yapılabilecek en iyi Optimizasyonu yapıyordum. Site ilk açılış esnasında hit yokken 1 sn altında açılıyor hitlendikten sonra 8-9 saniye hatta 15 saniyelerde çıkıyordu ve durum bu şekilde olunca daha az index aldığımı farkettim.

Sonra aynı dosya ve veritabanını reseller tarafına taşıdım.
Bu tarafta sitenin hitlenmesine rağmen 1 sn ve altında açıldığını gözlemledim.
Daha sonra 9 snde açılan sunucuda Optimizasyon yaptim mysql tarafı için sitenin suanki açılış hızı bir üst yorumda belirttiğim gibi.
Sıralamam değişmedi sadece site spama girene kadar daha hızlı index alıyorum
ya hocam şaka mısın bu benim sözüm değil. google söylüyor site hızı sıralama faktörüdür diye. linki de koydum oraya gözden kaçırmış olamazsın.

ben böyle yaptım böyle oldu muhabbetlerini bırakalım.
site hızı sıralama faktörü değildir diyenler dünyanın düz olduğunu savunanlarla aynı tutuyorum artık.

bizzat google kapı gibi güncelleme raporuna yazmış. bi bakın okuyun sonra zaten buraya yazacak pek bişeyiniz kalmayacak

tekrar iletiyorum:

https://developers.google.com/search/blog/2018/01/using-page-speed-in-mobile-search