Selamlar, copy.ai - rytr.me - jasper.ai gibi çeşitli AI yapay zeka içerik üreten servisler var. Bunların ürettiği içeriklerle yapılan sitelerde sıralama durumu nasıl olur? Bunu denediniz mi? Sıralamaya girse bile sonradan geriler mi sizce?
Selam hocam, google yapay zeka ile oluşturulan içerikleri tespit edemez, daha cloakerlara bile 10 yıldır çözüm üretemiyor. Bir de tabii .es, .de, .it spamları var. Google önce bu ilkel spam tekniklerini ortadan kaldırsın, sonra ai içerikler konusunda endişe etmeye başlayabiliriz. Bu arada abartmamak lazım, çünkü Google'ın kalite değerlendiricileri laf kalabalığı ile oluşturulmuş yapay zeka içeriklerini kolayca anlayabilir.
Sitemin hostingini yüksek performans vaadi nedeniyle rocket.net'e geçirmeyi düşünüyorum. Rocket.net'in Türkiye lokasyonlu sunucuları yok ancak tüm hosting hizmetleri couldflare enterpire'a sahip. Sizce Türkiye lokasyonlu hosting firması mı yoka rocket.net mi?
milisaniyeler bile önemli site açılma hızı söz konusu olduğunda. Maalesef tr lokasyonlu hosting firmalarını kullanmak zorundayız bu nedenle. Google ayrıca son zamanlarda kullanıcı deneyimine önem vermeye başladı, chrome'dan verileri topluyor. Analytics verilerinin sıralama için kullanılmadığını söyleseler de ben buna katılmıyorum, çünkü en sağlıklı veriler analytics ile elde edilir.
Merhaba, ahrefs ve semrush gibi sitelerdeki aranma hacmi tahminlerin ne kadar dogru oldugunu dusunuyorsunuz?
Merhaba, muhtemelen google API'ından yararlanıyorlar bu araçlar, keyword planner gibi güncel olmasalar da işe yarar verileri sundukları doğrudur.